Meny
Meny

– Gode forbilder er viktig for alle

– Gode forbilder er viktig for alle, enten om du er liten og fremadstormende eller om du er litt eldre, sier Bjørn Inge Utvik fra Sogndal, som er nominert til MOT-prisen.

– Utrolig kjekt å bli nominert

-Det er utrolig kjekt å bli nominert til denne prisen. Det viser at jeg har gjort noe spesielt som gjør at jeg fortjener det og det er jo selvfølgelig kjekt. MOT jobber jo mot veldig gode formål, så jeg har vært såpass heldig å få være med MOT på skolebesøk og ser at det er en veldig viktig jobb de gjør, og jeg tror dette arbeidet vil redusere ting som mobbing og få folk vil ta egne valg, sier den nominerte Sogndalspilleren.

– Gode forbilder er viktig for alle, enten om du er liten og fremadstormende eller om du er litt eldre. Gode forbilder tror jeg er viktig fordi de kan hjelpe deg til å ta valg i livet som du kanskje ellers ikke vill tatt på grunn av at du ser opp til noen, sier Utvik.

-Vi som fotballspillere tror jeg er en viktig bidragsyter for å nå frem med budskapene til de unge. I de klassene vi har vært på besøk, så ser du at ungene ser opp til deg og er veldig engasjerte med det vi prater om, så da tror jeg det er lettere å formidle det MOT jobber med ut til dem. Vi spiller kamper hver helg der mange av dem ser på og det har stor innvirkning på dem om hvordan vi oppfører oss på og utenfor banen, avslutter Utvik.

sog1gg

Bjørn Inge deltar på et MOT-besøk i Sogndal.

Dette skriver klubben i sin nominasjon:

Han har på kort tid vokst seg inn i en lederrolle i laget til tross for sin unge alder. Han skiller seg ut med en ekstrem seriøs innstilling, gode holdninger og pågangsmot. Han er en aktiv bidragsyter i møte med barn og unge i nærmiljøet, og han er et forbilde både for de yngre i klubben og sine eldre lagkamerater. 

Årets nominasjoner fra tippeligaklubbene som samarbeider med MOT er klare, og lista ser sånn ut:

Jonas Svensson, nominert av Rosenborg BK

Erling Knudtzon, nominert av Lillestrøm SK

Hassan El Fakiri, nominert av SK Brann

Petter Orry Larsen, nominert av Aalesunds FK

Bjørn Inge Utvik, nominert av Sogndal  Fotball

Jon Inge Høiland, nominert av Stabæk

Ørjan Nyland, nominert av Molde FK

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Politidirektoratet