Meny
Meny

– En tillitserklæring å bli nominert

Foto: Scanpix.

Jon Inge Høiland fra Stabæk er nominert til MOT-prisen. – Fotballspillere fungerer jo også som «døråpnere» for MOT, sier han.

Hvert år deles MOT-prisen ut på NISOs Årets spiller-kåring. Prisen går til den tippeligaspilleren som viser MOT og bryr seg om andre – og vinneren  stemmes frem av spillerne selv. Vinneren annonserer på NISOs Årets spiller-kåring den 23.november.

– En tillitserklæring å bli nominert

– Jeg tenker at det er en tillitserklæring bare å bli nominert, og jeg setter stor pris på dette, sier Jon Inge Høiland selv.

– Gode forbilder er viktige både for barn, ungdom og voksne tenker jeg og at det er viktig å ha forbilder som gjennom sin fremtoning og handlinger skaper gode holdninger. Ett godt forbilde for meg er også en person som formidler at man må ha en stor egeninnsats for å nå sine mål, sier Høiland.

– MOT er for meg først og fremst mot til å ta egne valg! Når vi som fotballspillere er forbilder bare ved å være fotballspillere er det viktig at vi viser at filosofien som MOT står for er kul og at det er positive verdier. Fotballspillere fungerer jo også som «døråpnere» for MOT og budskapet inn til de unge i form av å være forbilder, avslutter Stabækspilleren.

Dette sier klubben i sin nominasjon:

Jon Inge Høiland spiller sin siste kamp denne sesongen i det som har vært en lang og innholdsrik karriere for internasjonale og nasjonale klubber, og ikke minst landslaget. Jon Inge er kanskje mer enn noen andre bevisst på sin rolle som forbilde for barn og unge, han har et stort samfunnsengasjement, og en aktiv deltaker i arrangementer der barn og unge er involvert. Om Jon Inge blir det sagt at det aldri er noe tull, hverken på eller utenfor banen. I dette ligger en respekt for lagkamerater, motstandere, publikum og dommere. Stabæk har selv erfart dette både som kollegaer og som motstandere fra den tiden han spilte for Rosenborg.

Årets nominasjoner fra tippeligaklubbene som samarbeider med MOT er klare, og lista ser sånn ut:

Jonas Svensson, nominert av Rosenborg BK

Erling Knudtzon, nominert av Lillestrøm SK

Hassan El Fakiri, nominert av SK Brann

Petter Orry Larsen, nominert av Aalesunds FK

Bjørn Inge Utvik, nominert av Sogndal  Fotball

Jon Inge Høiland, nominert av Stabæk

Ørjan Nyland, nominert av Molde FK

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging