Meny
Meny

Respekt til Pigie (18)

I går leste jeg et innlegg i Aftenposten skrevet under med Pigie (18). Synes innlegget var herlig. Her er et utdrag:

«Ikke sett deg selv i en bås, du er friere uten!» Hvor ofte har jeg ikke hørt dette? Jeg er for så vidt enig i at merkelapper og båser legger altfor mange restriksjoner på folk og gjør det vanskeligere å utforske seg selv og sin identitet. Problemet er ikke merkelappene i seg selv, men hvordan samfunnet setter oss i båser og krever at vi blir der. Vi trenger merkelapper. Vi trenger båser. Det er fint å kunne sette ord på hvem du er og kunne forklare din identitet til både deg selv og andre.

Hvis du velger å ikke sette deg selv i en bås, er det helt fint, fantastisk til og med. Bare ikke fortell meg at mine merkelapper er unødvendige. De er nødvendige for at jeg skal kunne forstå meg selv, og for at jeg skal vite at jeg ikke er alene.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet