Meny
Meny

På Statsbudsjettet for andre år på rad

For andre år på rad er MOT navngitt som tilskuddsmottaker på Statsbudsjettet. Men MOT vil fortsatt gjøre mer, og utfordrer partiene til et løft for forebygging.

For andre år på rad får MOT 500.000 i øremerkede midler på Statsbudsjettet, for sitt arbeid med psykisk helse.

– Dette er svært gledelig, og en stor anerkjennelse til de resultatene MOT har skapt med å bygge trygge ungdomsmiljø med mindre mobbing og mer trivsel, sier kommunikasjonssjef i MOT, Bård Flaarønning.

Vil gjøre mer

Utgiftene for det norske samfunnet ved at ungdom havner utenfor som følge av psykiske helseproblemer eller mobbing er svært store. MOT utfordrer nå partiene på Stortinget til å få på plass en tilskuddsordning for aktører som jobber helhetlig for trygge ungdomsmiljø.

– Selv om vi er glade for øremerkingen, er det langt igjen til at bevilgningene fra staten utløser det fulle potensialet MOT kan oppnå lokalt. Vi håper og tror at Stortinget vil være med på å løfte helhetlig forebygging når de nå behandler budsjettet i høst. Norsk ungdom, og ikke minst den norske økonomien, har ikke råd til å fortsette å reparere fremfor å forebygge. MOT står klare til å arbeide i flere kommuner – men da må vi ha staten med på laget, sier Flaarønning.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging