Meny
Meny

Null sympati, men respekt for mennesket slik det er blitt

«Når vi ser de brokete mønstrene av de mange små og store begivenhetene som utgjør et menneskeliv – når vi greier å se enkeltmenneskets historie – vil også respekten for mennesket som sådant komme signede, uansett hva det har gjort. Ikke vennskap, ikke nærhet, kanskje ikke engang et snev av sympati. Men respekt for dette mennesket slik det nå engang er blitt, som menneske. Da er det plutselig heller ikke så vanskelig å få den nødvendige motivasjonen til å ivareta vedkommendes interesser i et rettssystem, fordi det egentlige er respekten for det dypeste i oss alle vi ivaretar.»

Utdrag fra boka til Geir Lippestad

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet