Meny
Meny

– Et meget stort talent

I strålende solskinn og fargerik høstdrakt ble Mestringsdagen i Namsskogan torsdag 16. oktober en innertier.

Ikke bare var det mestring som stod i fokus denne dagen, men også årets TV-aksjon «Vann forandrer alt» ble markert.

Dagen startet med aktiviteter for alle elevene ved Namsskogan barne- og ungdomsskole med mestring, samarbeid og glede som tema. Elevene ble delt inn i grupper med blandet aldersfordeling, store og små sammen og alle fikk i oppdrag å lage et lag-slagord for dagen som de presenterte under Mestringsshowet senere på dagen. Mange kreative og morsomme innslag som både hadde mestring og årets tema for TV-aksjon, vann, med i sine slagord.

Norske kvinner Sanitetsforening i Namsskogan tok ansvar for å servere lunsj bestående av ferdig påsmurte snitter, kaffe og saft, til alle sammen. Det var tydelig populært blant både lærere og elever og der en av elevene uttalte følgende: «Dette er høydepunktet i året, det å få spise ferdigsmurte snitter til lunsj!»

Hele idrettshallen ble i løpet av ettermiddagen fylt med foreldre, besteforeldre, tanter, onkler og alle som kunne krype og gå i Namsskogan. Der kunne de se på kunstutstilling, kjøpe selvlagede produkter fra elevene, se og delta på morsomme aktiviteter (som vannballongkasting på to frivillige lærere), kjøpe kaker, kaffe, pølser og brus, skrive ned noe de var spesielt stolt av og henge opp på mestringsveggen og selvsagt overvære mestringsshowet som avslutning på dagen!

Mestringsshowet ble en meget variert konsert med alt fra jenter som slo hjul foran scenen til sanginnslag og en imponerende egenkomponert gitarsolo framført av Lars Fornes Bjørgen før hele dagen og showet ble avsluttet med MOT-sangen framført av alle elevene ved skolen.

nam3

MOTs mestringsvegg der alle kunne skrive opp det de var stolt av i livet sitt.  

nam4

Norske Kvinner sanitetsforening serverte lunsjen og selvsagt får MOT-ordfører Stian Brekkvassmo servert kaffe fra en av damene.

nam1

Elise og Isabell sang «All of me» akkompagnert av Mariell på piano.

nam2

Mariell berørte oss alle med sin vakre fremføring av «Når vi deler alt» av Hilde Heltberg og Jonas Fjell.

nam8

Blyanttegningene av Annette viste at de har kunstnerspirer også i Namsskogan.

nam6

Mari på piano og Hilde på vokal imponerte med sin tolkning av «Skyfall»

nam5

Et meget stort talent både når det gjelder låtskriving og gitarferdigheter var Lars Fornes Bjørgen. Unge og gamle ble bergtatt av hans framføring av sin egen låt «The Ark».

nam7

MOT-sangen ble framført av alle elevene ved skolen. Fantastisk avslutning på en stor dag i Namsskogan!

Vil du også ha MOT på din skole? Ble med på MOT-laget her.

Ler mer om Mestringsreisen her.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.