Meny
Meny

Ungdommene viste MOT til å leve!

Mestringsreisen kom til Os onsdag denne uka og viste at ungdommene i bygda virkelig har MOT til å leve.

Mestringsdagen med Mestringsshow i sentrum, viste at ungdommene i Os i Østerdalen ikke er redd for å gå utenfor sin komfortsone for å kjenne på og oppleve mestring. Hele følelsesregisteret til publikum ble vekket til live i løpet av det godt over times lange showet, der flere av ungdommene opptrådde for første gang i sitt liv. Vi fikk se «halsbrekkende» salto-hopp på trampoline, høre vakker sang og vakre melodier framført av mange unge talentspirer. Mange ble nok tatt på sengen og ikke minst positivt overrasket, da MOT-informatør Monica Gravdal utfordret seg selv og sang solo for et publikum for første gang siden hun var 12 år. Tøft!

Ungdom med MOT Sandra fra tiende trinn, berørte oss alle da hun tok mot til seg og for første gang fortalte andre hvordan det var å ha en mor med brystkreft. Hennes beskrivelse av hvordan mestre hverdagen i en tøff og traumatisk periode i et ungt liv, var nok en tankevekker for mange av oss og bekrefter bare at mestring består av så mangt.

Som avslutning på showet fikk vi oppleve og se Mestringsungdom Martin Person Lian vise sitt talent ikke bare innenfor dans, men også koreografi, da han sammen med tre jenter i niende trinn framførte hans egenkoreograferte dans. Ikke rart at han har en drøm om å møte Adil! Imponerende!

Tusen takk Os, for at dere ga oss et mestringsshow som viste spennvidden for hva mestring innebærer!

MOT-sangen_med_9 trinn_oshed

9.trinn åpnet showet med MOT-sangen! 

Trikseshow_trampoline

Halsbrekkende salto og andre spenstige hopp ble utført av 6 unge gutter fra 5. til 8. trinn. 

Markus_William_althorn_oshed

Markus William fra 5. klasse framførte en tøff versjon av «Flickan i Havanna» på althorn. 

oshed_jenny

Jenny fikk hårene til å reise seg og tårene til å trille da hun sang «Kalle og Ellen» fra spelet «Elden».

Agnes_oshed

Agnes imponerte med sin framføring av egenkomponert tekst og melodi: «Be who you are».

10 klasse_band_osHed

10. klassebandet bestående av Daniel, Ragnar, Bjørn Olav, Dennis og Johan framførte «Mercy, Mercy, Mercy»

MU_Martin_dans_oshed

Mestringsungdom Martin danset seg inn i hjertene til publikum sammen med Ragnhild, Anna og Lena. 

Vil fu også ha Mestringsreisen til din skole? Bli med på MOT-laget her.

Vil du vite mer om Mestringsreisen? Trykk her.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.