Meny
Meny

MOTs leder Atle Vårvik ble Årets Ladejarl

Atle Vårvik vant torsdag Reitangruppens prestisjefulle verdipris Årets Ladejarl.

MOTs grunnlegger og president, Atle Vårvik, vant torsdag Reitangruppens verdipris «Årets Ladejarl». Prisen er på to millioner kroner. Vårvik mener prisen er en fantastisk anerkjennelse av MOTs arbeid.

–         I dag er jeg utrolig stolt og glad. MOT har i 17,5 år jobbet for å skape varmere og tryggere samfunn og for å styrke ungdoms robusthet og mot. Det som startet som et kalenderprosjekt er i dag et «life skills»- konsept som brukes både globalt og nasjonalt, og MOT er blitt et verktøy for samfunnsbygging. Dette er en utrolig anerkjennelse til de resultatene MOT har oppnådd, sier Vårvik.

To millioner skal bli 1 milliard.

Jeg vil fordele pengene på åtte langsiktige fond mot 2022 og 2032, sier Vårvik

–         De to millionene jeg nå har fått som Årets Ladejarl i 2014 drømmer jeg om å forvalte slik at verdien er verd over 100 millioner for MOT om 30 år. Og for samfunnet globalt betyr det sannsynligvis en ekstraverdi på 10-gangen – altså over 1 milliard.

ladejarl2

Prisvinner Atle Vårvik sammen med juryen etter utdelingen på Lade Gård.

–         Selv om denne prisen går til meg som person, så er det ikke en pris til meg, men en pris for mitt engasjement, det jeg har gjort og det MOT har oppnådd. Jeg er glad tilfeldighetene har vært på min side så ofte, for jeg vet at jeg aldri verden hadde lyktes uten mye flaks og fantastiske støttespillere rundt meg siden jeg var født. Jeg vet også at jeg aldri hadde fungert som gründer og leder uten unike ledere og MOT-medarbeidere rundt meg. Dette er en pris også til MOTs medarbeidere!

Vil styrke motet og livsmestring til enda flere ungdom

Vårvik brenner for å styrke ungdoms mot og han brenner for å skape trygge miljø der ungdom aksepterer forskjeller og gjør hverandre verdifulle.

–         Jeg vil benytte sjansen til å komme med en oppfordring til alle skoleledere i Norge om å bli MOT-skole! Og oppfordringen går spesielt til de rektorene som har livet til ungdom i sentrum, og som ønsker et verktøy for å styrke ungdoms livsferdigheter, livskompetanse og livsmestring,

Kort om MOT:

MOT er en holdningsskapende organisasjon som jobber for og med ungdom. MOTs mål er å bidra til robuste ungdommer og trygge ungdomsmiljø. MOTs resultater viser at det er færre elever som mobbes og mistrives på MOT-skoler. MOT samarbeider med 260 ungdom- og videregående skoler over hele landet. 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.