Meny
Meny

MOTs leder Atle Vårvik ble Årets Ladejarl

Atle Vårvik vant torsdag Reitangruppens prestisjefulle verdipris Årets Ladejarl.

MOTs grunnlegger og president, Atle Vårvik, vant torsdag Reitangruppens verdipris «Årets Ladejarl». Prisen er på to millioner kroner. Vårvik mener prisen er en fantastisk anerkjennelse av MOTs arbeid.

–         I dag er jeg utrolig stolt og glad. MOT har i 17,5 år jobbet for å skape varmere og tryggere samfunn og for å styrke ungdoms robusthet og mot. Det som startet som et kalenderprosjekt er i dag et «life skills»- konsept som brukes både globalt og nasjonalt, og MOT er blitt et verktøy for samfunnsbygging. Dette er en utrolig anerkjennelse til de resultatene MOT har oppnådd, sier Vårvik.

To millioner skal bli 1 milliard.

Jeg vil fordele pengene på åtte langsiktige fond mot 2022 og 2032, sier Vårvik

–         De to millionene jeg nå har fått som Årets Ladejarl i 2014 drømmer jeg om å forvalte slik at verdien er verd over 100 millioner for MOT om 30 år. Og for samfunnet globalt betyr det sannsynligvis en ekstraverdi på 10-gangen – altså over 1 milliard.

ladejarl2

Prisvinner Atle Vårvik sammen med juryen etter utdelingen på Lade Gård.

–         Selv om denne prisen går til meg som person, så er det ikke en pris til meg, men en pris for mitt engasjement, det jeg har gjort og det MOT har oppnådd. Jeg er glad tilfeldighetene har vært på min side så ofte, for jeg vet at jeg aldri verden hadde lyktes uten mye flaks og fantastiske støttespillere rundt meg siden jeg var født. Jeg vet også at jeg aldri hadde fungert som gründer og leder uten unike ledere og MOT-medarbeidere rundt meg. Dette er en pris også til MOTs medarbeidere!

Vil styrke motet og livsmestring til enda flere ungdom

Vårvik brenner for å styrke ungdoms mot og han brenner for å skape trygge miljø der ungdom aksepterer forskjeller og gjør hverandre verdifulle.

–         Jeg vil benytte sjansen til å komme med en oppfordring til alle skoleledere i Norge om å bli MOT-skole! Og oppfordringen går spesielt til de rektorene som har livet til ungdom i sentrum, og som ønsker et verktøy for å styrke ungdoms livsferdigheter, livskompetanse og livsmestring,

Kort om MOT:

MOT er en holdningsskapende organisasjon som jobber for og med ungdom. MOTs mål er å bidra til robuste ungdommer og trygge ungdomsmiljø. MOTs resultater viser at det er færre elever som mobbes og mistrives på MOT-skoler. MOT samarbeider med 260 ungdom- og videregående skoler over hele landet. 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging