Meny
Meny

MOTs Best Year Ever

I dag og i morgen er over 500 MOT-folk samlet på Rica Hell Hotell i Trøndelag. Det er MOTs Ildsjelsamling 2014. Disse menneskene skaper en bedre hverdag for mange og gjør en forskjell for ungdom på 260 skoler i Norge. Det er også samlet MOT-folk fra fire andre land utover Norge. Jeg var stolt da jeg stod på scenen i dag og kunne få skryte av den fantastiske innsatsen MOTs ildsjeler gjør for samfunnet og ungdom, og fortelle at de har sørget for at MOT har hatt sitt beste år noensinne:

I perioden sommer 2013 – sommer 2014 har MOT satt nye rekorder. MOT har hatt et eventyrlig år:

Aldri har MOT hatt så mange ungdommer/elever i sine programmer. Det er nå 65.000 ungdommer i MOTs programmer i Norge, fordelt på 260 skoler.

Aldri har MOT-medarbeidere i Norge gjennomført så mange MOT-økter og MOT-timer i klasserommet som det siste året. Over 15.000 MOT-økter og over 30.000 MOT-timer i klasserommet er gjennomført.

Evalueringer blant 7.700 10. klassinger viser at MOT aldri noensinne har hatt større effekt på ungdom enn i 2013. Dette er årlige undersøkelser som evaluerer i hvor stor grad MOT hjelper ungdom til å ta bevisste valg og si nei, og i hvor stor grad MOT bidrar til klassemiljø der forskjeller aksepteres og miljø der ungdommene bryr seg mer om hverandre.

For første gang i historien har fire kommuner kjørt et prosjekt der de vil implementere MOT som lederfilosofi blant rådmannens ledergruppe, politikerne, næringslivslederne og idrettslederne. Disse kommunene er også nå i gang med en helt ny MOT-pilot: «Skolen som samfunnsbygger».

Elitelag i fotball har samarbeidet med MOT og spiller med MOT på ryggen for 18 år på rad.

Fra før var MOT godt etablert i utlandet med egen organisasjon i Sør-Afrika. Det som er eksepsjonelt for det siste året er at det er blitt skikkelig rotfeste med MOT både i Danmark og Thailand.

I Australia ble de første MOT-øktene gjennomført på skoler våren 2014.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging