Meny
Meny

Fokus på LIVSVIKTIGE ting

Dagens informasjons- og mediesamfunn gjør det lett å gå seg vill og miste seg selv. Det er lett å glemme å stille spørsmålet «Hva ønsker jeg meg av livet?»

Ved å stille oss dette spørsmålet vil vi lettere sette oss mål og retning. Dersom ikke er det lett at det er omgivelsene, omstendighetene og autopiloten som styrer oss.

Men det krever selvdisiplin og mot. Vi må si nei til å være en del av en gruppe som mobber eller holder andre nede, vi må si mer nei til mat og drikke som ødelegger helsa vår, vi må vi må si mer nei til nettverk, vi må si mer nei til informasjon, vi må si mer nei til andre ting for å bevare vår energi, helse, identitet, langsomme tid, røtter, stabilitet og trygghet. Ønsker vi dette må vi sortere, prioritere og sette oss mål. Vi må være som et filter der ikke alt går igjennom.

Det er lettere og lettere å bli overflatisk i hva mestring av livet er. Vi lever i et samfunn der vi lett blir overstimulert, og kan miste dybde på LIVSviktige ting.

I slike tider og samfunn er det godt å ha en «påminner», veileder, mentor eller coach som hjelper med retning og mål. MOT er for mange denne bevisstgjøringscoachen. Og slike støttespillere trengs mer og mer. MOT er for mange ungdommer en Bevisstgjørings- og motinspirator. Og nå forsterkes dette både i Norge og utland. Selv om det selvfølgelige ting så er det ikke selvfølgelig å handle slik. MOT hjelper med verktøy og fokus.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging