Meny
Meny

En appell til hjertet

Vi elsker å tenke tilbake på MOT-turné 2014. I dag får dere appellen fra lokal MOT-ambassadør på Hitra, Therese Ulvan.

Se for deg ei eng som er dekt med nysnø. Du står på den ene enden av enga og skal gå over til den andre siden. Dette er et bilde på livet; skritt for skritt vil du gå over åkeren, eller enga. Og når du snur deg, du etterlate deg fotspor. Det er ikke noe kart annet enn verdiene du har med deg i livet som rettesnor.

Det eneste jeg kan love deg, er at du vil ende opp ett sted i livet, eller åker’n om vi ska kalle det for det…. om ett år, 10 år og 30 år. Hvert steg du tar i livet, vil ta deg med ett sted… og det viktigste spørsmålet du kan stille deg selv- Vil dette steget ta meg med dit jeg har lyst til å havne?

Og her er det MOT kommer inn…Mot til å sette din egen kurs. Mot til å stå imot press fra internett, media, venner…. Mot til å si ”ja” til det som føles riktig og ”Nei” til det som ikke er riktig. Mot til å stå opp for det du tror på. Mot til å lytte til din indre stemme…Mot til å gå over åkeren ett skritt om gangen selv om du kanskje er litt usikker på hvor ferden ender… Mot til å holde handa til en som trenger det.

Og når du snur deg og ser deg bak, vil sporene vise at du har tatt noen omveier, du har snublet og du har vært nede der ei stund. Men la sporene vise at du reiste deg opp igjen! At du ikke ga opp de dagene som var tunge. Og  til slutt: gå egne veier! Ingen sett spor etter seg ved å tråkke i andres fotspor.

For husk: Bare død fisk følger strømmen. Ha mot til å gå DIN vei!

Kent M. Keith har skrevet boka “Uansett” og jeg vil gjerne avslutte med hans ord:

Menneskene er ofte urimelige, irrasjonelle og selvopptatte…

Ha mot til å Tilgi uansett

Hvis du er snill, vil folk beskylde deg for å være egoistisk med skjulte motiver.
Ha mot til å være snill uansett

Hvis du oppnår suksess, vil du vinne uekte venner og ekte fiender.
Ha mot til å Gjør suksess uansett

Det du bruke år  på skape – kan andre ødelegge over natta.
Ha mot til å skape uansett

Hvis du finner fred og lykke, vil noen bli sjalu.
Ha mot til å være lykkelig uansett.

Det gode du gjør i dag, vil ofte bli glemt.
Ha mot til å  gjøre det gode uansett.

Gi det beste du har – og det vil aldri bli nok
Ha mot til å gi det beste uansett.

 Det å ha MOT, det bærer du inni deg, det kan ingen ta ifra deg… derfor får dere låta ”Already There”. Den handler om at alt du trenger er å lukke øynene, så har du motet inni deg..

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.