Meny
Meny

2 millioner skal bli 1 milliard

Gårsdagens store opplevelse begynner så smått å synke inn. Det ble en uforglemmelig dag.

Tusen takk til alle som har bidratt til det MOT er i dag.

Vi skal i forsterke og forsterke det MOT ble startet for:

  • Varmere og tryggere samfunn
  • Styrke ungdoms mot og bevissthet
  • Skape robuste ungdommer, som tror på egne krefter og tar bevisste valg
  • Skape trygge miljø der forskjeller aksepteres og ungdom gjør hverandre verdifulle

Forsterkningen skjer i fremtiden.

Det er en fotballtrener i Trøndelag, som fikk Rosenborg til Champions League år etter år.

Gang på gang uttalte trenerlegenden Nils Arne Eggen følgende to ting:

  • En ting er å skape noe, men det er en større prestasjon å gjenskape noe
  • De viktigste fotballkampene har vi ennå ikke spilt

Begge sitatene handler om å tenke fremtid. Jeg brenner for fremtiden og det å jobbe i forkant. I og med at jeg fikk vite om denne prisen for noen dager siden har jeg fått litt tid til å tenke på hva jeg vil bruke pengene på. Mesteparten vil gå til å ivareta MOTs fremtid – i et perspektiv mot 2032. Pengene vil bli fordelt mot 2032. Ivareta MOT, Utvikle MOT-konseptet og sørge for at MOT hele tiden er innovativ og visjonær. Jeg skal bruke de neste ukene på å konkretisere dette enda mer. Jeg har valgt 2032 fordi MOT da er 35 år. Det er 17,5 år til. MOT har levd i 17,5 år.  I tillegg har jeg pensjonistalder i 2032. Jeg håper jeg kan jobbe med MOT i 25 år etter jeg er pensjonist også. Men da skal i hvert fall MOT slippe å betale lønn til meg.

En konkret ting som jeg allerede har bestemt meg for å gjøre er å etablere MOT 4everen ideell og non profitt stiftelse som har som formål å være et sikkerhetsfond for MOT i et evighetsperspektiv. 17,5 års perspektiv i første omgang + forever etter det. 250.000 skal puttes inn i denne stiftelsen.

Dette fondet skal i 2032 være minimum 100-doblet (25 millioner), og som skal sikre at MOT forblir gjennomføringssterk selv om det blir Uår. Svært høy terskel for å bruke pengene. Etter 2032 skal MOT Norge og MOT i utlandene kunne fordele den årlige avkastningen til sin virksomhet.

Skal jeg lykkes med dette fondet vil jeg nok trenge hjelp av store næringslivsledere og andre. Jeg håper noen av dere som er her i dag vil hjelpe.

Selvfølgelig usikkert om noen sier det, eller ser det slik, men jeg drømmer om at noen av mine nærmeste folk ser det, og sier dette, om 30 år:

«De to millionene han Atle fikk som Årets Ladejarl i 2014 har han greid å gjøre om til en verdi som sikkert er verd mye over 100 millioner i dag for MOT. Og for samfunnet globalt betyr jo det i hvert fall en ekstraverdi på 10 gangen – altså over 1 milliard. Og det fordi at han fikk Årets Ladejarl for 30 år siden.»

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.