Meny
Meny

2 millioner skal bli 1 milliard

Gårsdagens store opplevelse begynner så smått å synke inn. Det ble en uforglemmelig dag.

Tusen takk til alle som har bidratt til det MOT er i dag.

Vi skal i forsterke og forsterke det MOT ble startet for:

  • Varmere og tryggere samfunn
  • Styrke ungdoms mot og bevissthet
  • Skape robuste ungdommer, som tror på egne krefter og tar bevisste valg
  • Skape trygge miljø der forskjeller aksepteres og ungdom gjør hverandre verdifulle

Forsterkningen skjer i fremtiden.

Det er en fotballtrener i Trøndelag, som fikk Rosenborg til Champions League år etter år.

Gang på gang uttalte trenerlegenden Nils Arne Eggen følgende to ting:

  • En ting er å skape noe, men det er en større prestasjon å gjenskape noe
  • De viktigste fotballkampene har vi ennå ikke spilt

Begge sitatene handler om å tenke fremtid. Jeg brenner for fremtiden og det å jobbe i forkant. I og med at jeg fikk vite om denne prisen for noen dager siden har jeg fått litt tid til å tenke på hva jeg vil bruke pengene på. Mesteparten vil gå til å ivareta MOTs fremtid – i et perspektiv mot 2032. Pengene vil bli fordelt mot 2032. Ivareta MOT, Utvikle MOT-konseptet og sørge for at MOT hele tiden er innovativ og visjonær. Jeg skal bruke de neste ukene på å konkretisere dette enda mer. Jeg har valgt 2032 fordi MOT da er 35 år. Det er 17,5 år til. MOT har levd i 17,5 år.  I tillegg har jeg pensjonistalder i 2032. Jeg håper jeg kan jobbe med MOT i 25 år etter jeg er pensjonist også. Men da skal i hvert fall MOT slippe å betale lønn til meg.

En konkret ting som jeg allerede har bestemt meg for å gjøre er å etablere MOT 4everen ideell og non profitt stiftelse som har som formål å være et sikkerhetsfond for MOT i et evighetsperspektiv. 17,5 års perspektiv i første omgang + forever etter det. 250.000 skal puttes inn i denne stiftelsen.

Dette fondet skal i 2032 være minimum 100-doblet (25 millioner), og som skal sikre at MOT forblir gjennomføringssterk selv om det blir Uår. Svært høy terskel for å bruke pengene. Etter 2032 skal MOT Norge og MOT i utlandene kunne fordele den årlige avkastningen til sin virksomhet.

Skal jeg lykkes med dette fondet vil jeg nok trenge hjelp av store næringslivsledere og andre. Jeg håper noen av dere som er her i dag vil hjelpe.

Selvfølgelig usikkert om noen sier det, eller ser det slik, men jeg drømmer om at noen av mine nærmeste folk ser det, og sier dette, om 30 år:

«De to millionene han Atle fikk som Årets Ladejarl i 2014 har han greid å gjøre om til en verdi som sikkert er verd mye over 100 millioner i dag for MOT. Og for samfunnet globalt betyr jo det i hvert fall en ekstraverdi på 10 gangen – altså over 1 milliard. Og det fordi at han fikk Årets Ladejarl for 30 år siden.»

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging