Meny
Meny

Tenk deg…

At det er en bank som hver eneste morgen setter inn 86.400 kroner på kontoen din. Men banken overfører ikke pengene til neste dag. Hver eneste natt blir alle pengene som du ikke brukte opp den dagen slettet fra kontoen din. Hva ville du gjort i et slikt tilfelle? Du ville selvsagt ha brukt opp alle pengene den dagen.

Hver og en av oss har virkelig en slik konto! Men det er ikke penger som blir satt inn på kontoen din. Navnet på denne kontoen er TID. Hver eneste dag blir du godskrevet med 86.400 sekunder. Hver eneste natt blir den tiden du har unnlatt å bruke fjernet. Ingenting blir overført til neste dag og du kan heller ikke bruke noe på forskudd.

Tiden venter ikke på noen. Gårsdagen er historie. Morgendagen er et mysterium. Dagen i dag er en gave. Det er derfor den kalles for nuet.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging