Meny
Meny

Viste begeistring for sitt lokalsamfunn

I går og i forgårs har jeg vært på Otta i Sel kommune.  En stor opplevelse å være sammen med 35 ledere i lokalsamfunnet. Implementering av «MOT som lederfilosofi» var temaet.

Men det som gjorde aller størst inntrykk var engasjementet til de ungdommene som deltok på deler av samlingen. I en av pausene stod jeg og pratet med en av dem. Det var sterkt å oppleve den begeistring han uttrykte over lokalsamfunnet Sel. Han viste ikke begeistring med store ord eller applaus. Rolig og stille fortalte 18-åringen hvor fantastisk det var å komme til dette lokalsamfunnet og disse menneskene som 12-åring. Her har han blitt tatt vare på i 8 år. Han og broren kom som flyktninger fra Afghanistan i 2008. De ble tatt i mot av lokalsamfunnet som foreldreløse flyktninger. Deres far ble drept i flukten på vei til Norge…

I dag studerer Rohi elektro, han er en Signalbærerne med MOT i Sel og han er med på å styrke motet til andre ungdommer – og med på å skape et varmere og tryggere oppvekstmiljø i Sel. Han er blitt et symbol på en robust ungdom, som tror på egne krefter og tar bevisste valg. Og han gjør andre mennesker verdifulle. Det følte jeg som voksen bare på de få minuttene vi pratet sammen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging