Meny
Meny

Universitetet i Agder blir et universitet med MOT

Universitetet i Agder blir det tredje Universitet/Høgskole med MOT i Norge. Tirsdag 29. april ble avtalen signert – en avtale som vil forsterke MOT sitt budskap på Sørlandet ytterligere.

Etter initiativ fra 1.årsstudenten Amalie Johanne E. Kjøllesdal ble det våren 2014 møte mellom Universitetet i Agder og MOT. Målet for å inngå en avtale er å:

  • Trygge overgangen til studenttilværelsen ved å bevisstgjøre faddere på å være gode rollemodeller for nye studenter
  • Bidra til et trygt og inkluderende studiemiljø hvor forskjeller aksepteres og studentene gjør hverandre verdifulle
  • Trene fadderne til å ta egne valg og vise mot
    • Mot til å leve
    • Mot til å bry seg
    • Mot til å si nei

Universitetet tok en rekordrask avgjørelse om å bli et Universitet med MOT og tirsdag 29.04 var Bjørg-Elin Moen, som er leder for tiltaket, invitert for å ha verdiforedrag for hele ledelsen ved Universitetet i Agder. Hun møtte en inkluderende, lydhør og engasjert gjeng på nydelige Strand Hotell Fevik. Samtidig ble avtalen mellom Universitetet i Agder og MOT formelt signert av rektor Torunn Lauvdal og universitetsdirektør Tor A.Aagedal.

Etter foredraget gikk turen videre til campus i Kristiansand for å skape litt blest rundt muligheten for å bli Studentfadder med MOT. 13 herlige, engasjerte studenter var med på «Fangene i skogen» inspirert av «Fangene på fortet» på TV3 hvor de fikk en rekke oppgaver å løse som lag. Kvelden ble avrundet med grilling og kåring av det beste laget. Innsatsen hadde vært upåklagelig og vi hadde masse gøy.

Se flere bilder her: https://www.facebook.com/studentfaddermedMOT

Er du nysgjerrig på å bli Studentfadder med MOT ved Universitetet i Agder? Ta kontakt med Amalie Johanne på epost: millamalie@gmail.com

Er du nysgjerrig på hva det vil si å være et universitet eller en høgskole med MOT? Ta kontakt med Bjørg-Elin Moen på tlf 92037485 eller bjorg-elin@mot.no

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging