Meny
Meny

Fantastisk mestring i Skjåk

Onsdag 14. mai var det duket for den store Mestringsdagen på Skjåk ungdomsskole – og det ble en herlig dag!

Mestringsungdom Frida får diplom for sin deltakelse i Mestringsreisen. Gratulerer!

Elevene fikk ta del i de ulike aktivitetene som kampsport, teambuilding, bueskyting, skating, foto og matlaging. På kjøkkenet kjente vi tidlig duften av spennende matretter som voksenopplæringen sammen med elever fra ungdomsskolen sammen kokkelerte til lunsj. Det var tradisjonsretter fra Eritrea, Russland, Saudi-Arabia og Thailand som ungdommene fikk lære å lage sammen med erfarne kvinner fra de ulike landene.

Mestringsshowet bød på tolkninger av Jan-Magnus Bruheim sine dikt både som sketsjer og som sanger med egenkomponerte melodier, utdrag av teaterstykket Folk og Røvere i Kardemommeby, folkeviser, fotoframvisning fra dagens aktiviteter og MOT-sangen som avslutning!

Mestringsungdom Frida Jægersborg viste at hun hadde flere instrumenter å spille på! Ikke bare er hun en habil gitarspiller, men hun har også en fin sangstemme og hun liker også å spille teater!

En helhetlig og flott mestringsdag der utfordringene varierte og læringskurven for mange var både spennende, krevende og ikke minst morsom! Tusen takk for en energigivende og underholdende dag i Skjåk!

skjåk5

Kampsport handler like mye, om ikke aller mest, om kroppsbeherskelse og disiplin som selve kampen!

skjåk1

Bueskyting ser kanskje enkelt ut, men krever både styrke, koordinasjon og målbevissthet:-)

skjåk4

Lunsjen ble en kulinarisk og smaksrik matopplevelse av de sjeldne! Nydelig!

skjåk3

Konferansierene Svein og Svein Erik ledet oss lekent gjennom showet!

skjåk8

Gamle folketoner fra Skjåk ble vakkert sunget av Sara, Ida, Elise, Brita, Ellen Beate og Carina i 8. klasse.

skjåk10

Nydelig og sjelsettende sang av Mari og Maria med egenkomponert melodi til dikt av Bruheim.

skjåk9

Mestringsungdom Frida spiller ikke bare gitar, men synger også her sammen med Margit og Live i 9. klasse.

skjåk7

Morsomt og underholdende teaterinnslag av Oda, Malla, Magnus og Kristin med sangen «Tante Sofies sintevise» fra Kardemommeby. 

Vil du også Mestringsreisen til din skole? ta kontakt med MOT her.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.