Meny
Meny

En historisk dag i Selbu

Mestringsdagen i Selbu 28. april ble en historisk dag, da Selbu ungdomsskole og Peder Morset folkehøyskole sine elever for første gang hadde en felles aktivitetsdag.

William sin debut på scenen med framføring av to sanger, MOT-sangen og Stay, var sterkt og flott å få være vitne til.

Mestring sto selvsagt i sentrum for dagens aktiviteter der elevene fikk lære seg å tegne etter stilleben, klatre i klatrevegg, kjøre hjemmelagede femhjulinger (uten motor), lage egne drager, ri på hest, danse, padle i kano, konkurrere om tittelen Mesternes mester, lage mat m.m. Peder Morset folkehøyskole signerte også denne dagen en avtale med MOT og ble dermed den første folkehøyskolen som har inngått en løpende avtale med MOT etter å ha hatt en pilotavtale i to år.

Mestringskonserten ga oss et bredt bilde og inntrykk av alle de kreative og talentfulle ungdommene Selbu har. Der fikk ungdommer fra Peder Morset blomstre på scenen sammen med Nicki Orchestra og Stina Stjern da de framførte utdrag fra forestillingen Dreambird av Stina Stjern. Etterpå tok ungdom fra Selbu ungdomsskole over scenen med variert musikalske innslag ispedd MOT-budskap og humoristiske introduksjoner av konferansier Kristoffer. Mestringsungdom William Sandbech Stokke framførte Stay med sin varme og særegne flotte stemme og overrasket nok mange med sitt sangtalent.

Under middagen der MOT-teamet, Mestringsungdom William og hennes mor og vi fra MOT sentralt var samlet holdt ordfører og lokal MOT-leder i Selbu Inga Johanne Balstad en flott tale. Hun var ekstra fornøyd med dagen og sa det hadde vært en etterlengtet og stor dag. Mestringsreisen og MOT var en viktig årsak til at det ble opprettet kontakt og bygget en bro mellom Selbu ungdomsskole og Peder Morset folkehøyskole.

selbu5

En populær aktivitet sto «Kjør for livet» for da de hadde med seg to hjemmesnekra femhjulinger som ungdommene kunne kjøre i full fart nedover svingete bakker!

 selbu2

Riding av hest var både morsomt, spennende og litt krevende for å få hesten til å gå sikksakk mellom ulike hinder.

 selbu3

Å tegne etter stilleben er vanskeligere enn mange tror, men med en tålmodig lærer og ikke minst ungdom som tenker at øvelse gjør mester, blir resultatet imponerende bra!

 selbu6

Drage-laging var en meget populær aktivitet. Været innbød dessverre ikke til å få testet kvaliteten på dragene, men flotte ble de:-)

 selbu1

Imponerende samspill og en mystimagisk stemning ble skapt da proffe musikere fra Nicki Orchestra og elever ved Peder Morset Folkehøyskole spilte sammen på scenen!

 selbu7

Dråkmat var publikumsfriere som tok salen med storm da de framførte I want you back! Ikke rart de gikk videre i Melodi grand prix Junior!

Vil du også ha Mestringsreisen til din skole? Inngå et samarbeid med MOT her.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.