Meny
Meny

En historisk dag i Selbu

Mestringsdagen i Selbu 28. april ble en historisk dag, da Selbu ungdomsskole og Peder Morset folkehøyskole sine elever for første gang hadde en felles aktivitetsdag.

Mestring sto selvsagt i sentrum for dagens aktiviteter der elevene fikk lære seg å tegne etter stilleben, klatre i klatrevegg, kjøre hjemmelagede femhjulinger (uten motor), lage egne drager, ri på hest, danse, padle i kano, konkurrere om tittelen Mesternes mester, lage mat m.m. Peder Morset folkehøyskole signerte også denne dagen en avtale med MOT og ble dermed den første folkehøyskolen som har inngått en løpende avtale med MOT etter å ha hatt en pilotavtale i to år.

Mestringskonserten ga oss et bredt bilde og inntrykk av alle de kreative og talentfulle ungdommene Selbu har. Der fikk ungdommer fra Peder Morset blomstre på scenen sammen med Nicki Orchestra og Stina Stjern da de framførte utdrag fra forestillingen Dreambird av Stina Stjern. Etterpå tok ungdom fra Selbu ungdomsskole over scenen med variert musikalske innslag ispedd MOT-budskap og humoristiske introduksjoner av konferansier Kristoffer.

Under middagen der MOT-teamet, Mestringsungdom og vi fra MOT sentralt var samlet holdt ordfører og lokal MOT-leder i Selbu Inga Johanne Balstad en flott tale. Hun var ekstra fornøyd med dagen og sa det hadde vært en etterlengtet og stor dag. Mestringsreisen og MOT var en viktig årsak til at det ble opprettet kontakt og bygget en bro mellom Selbu ungdomsskole og Peder Morset folkehøyskole.

selbu5

En populær aktivitet sto «Kjør for livet» for da de hadde med seg to hjemmesnekra femhjulinger som ungdommene kunne kjøre i full fart nedover svingete bakker!

 selbu2

Riding av hest var både morsomt, spennende og litt krevende for å få hesten til å gå sikksakk mellom ulike hinder.

 selbu3

Å tegne etter stilleben er vanskeligere enn mange tror, men med en tålmodig lærer og ikke minst ungdom som tenker at øvelse gjør mester, blir resultatet imponerende bra!

 selbu6

Drage-laging var en meget populær aktivitet. Været innbød dessverre ikke til å få testet kvaliteten på dragene, men flotte ble de:-)

 selbu1

Imponerende samspill og en mystimagisk stemning ble skapt da proffe musikere fra Nicki Orchestra og elever ved Peder Morset Folkehøyskole spilte sammen på scenen!

 selbu7

Dråkmat var publikumsfriere som tok salen med storm da de framførte I want you back! Ikke rart de gikk videre i Melodi grand prix Junior!

Vil du også ha Mestringsreisen til din skole? Inngå et samarbeid med MOT her.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging