Meny
Meny

En glede og energi du kan ha resten av ditt liv…

MOT brenner for begeistring. Begeistring og glød gjør at mange av oss føler oss enda mer levende. Mange voksne mennesker viser begeistring, er entusiastiske og er lidenskapelige. Men mange, mange flere barn viser begeistring, er entusiastiske og er lidenskapelige. Altså mister svært mange av oss noe av dette mellom barndommen og døden. Bernard Shaw sa dette: «Jeg begynte som en lidenskap og endte som en vane, slik alle ektemenn gjør.» Det er sikkert like mange damer som kan si det samme. Men poenget er at dette sitatet kan være et bilde på at vi lett kan ta andre menneskers entusiasme som en selvfølge.

Ved å ta menneskers begeistring, entusiasme og lidenskap som en selvfølge – og til og med verbalt eller med kroppsspråk avvise entusiasme – mister mange denne. Deretter sier vi, «Før var han/hun så entusiastisk, men nå har han/hun mistet gløden», uten å tenke over, eller vite, at vi selv har vært årsak til å drepe gløden, entusiasmen, begeistringen og lidenskapen til vedkommende. Mennesker ER ikke entusiastiske, men mennesker HAR EN ENTUSIASTISK SIDE. Omgivelsene kan bidra til at denne ivaretas eller reduseres.

Har du en entusiastisk og lidenskapelig partner, kollega, venn eller familiemedlem – som du får energi av og som skaper mye som du og andre har glede av –  så tenk at dette ikke er en selvfølge. Det er en side i den personen som må dyrkes. Og er du med på å dyrke den siden så kan du kanskje ha glede av den siden hos den personen i hele ditt liv:).

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging