Meny
Meny

Verdensmester, Lege og Gjøre noe for barn som lider

Johann Koss er en stor rollemodell på målbevissthet. Som 12 åring hadde han tre mål. Han ville bli verdensmester. Han ville bli lege. Han ville gjøre noe for barn som lider. Han nådde alle tre målene.

Johann viser mot og styrker andres mot. Han inspirerer andre og brenner for en fredelig verden der barn kan være barn, og leke og ha det bra. Det er Johann som ene og alene er årsaken til Right To Play, og har bygd opp denne organisasjonen, som i dag er verdensomfattende. RTP skal skape en sunnere og tryggere verden gjennom idrett og lek, og bedre barn og unges hverdag i verdens mest vanskeligstilte områder for å fremme utvikling, helse og fred.  Johann er en internasjonal og visjonær leder og strateg med sterk bakgrunn fra forskjellige typer organisasjonsarbeid.

Etter at Johann vant gull i 1994 donerte han OL-bonusen til Olympic Aid. Etter hvert ble Olympic Aid til Right To Play. Han er grunnlegger av Right To Play. Fra 1994 har han vært ambassadør for FNs barnefond (UNICEF). Han har vært medlem i Den Internasjonale olympiske komité (IOC), var utøverrepresentant i IOC og styremedlem i Verdens Antidopingbyrå (WADA). Johann har også avlagt medisinsk embetseksamen og Executive MBA ved Joseph L. Rotman School of Management, University of Toronto.

Johann er betraktet som en av tidenes beste skøyteløpere. Han er fire ganger olympisk mester og tre ganger verdensmester. Johann har fått Oscar-statuetten 1990, 1991 og 1994, Sportsjournalistenes statuett 1991 og 1994, Fearnleys olympiske pris 1994 og Jesse Owens International Trophy 1995. I 1994 ble han kåret til årets idrettsmann av det amerikanske idrettsbladet Sports Illustrated.

Johann har i TIME Magazine blitt erklært som En av 100 fremtidens ledere, og i World Economic Forum som En av 1000 globale ledere.

Da jeg fikk ideen til MOT gikk jeg til Johann. Johann ble begeistret. Sammen tok vi initiativet til det som i dag er MOT. Johann har i 20 år stått for kontinuitet og stabilitet som mentor for meg, og en av hans styrker har vært å være en inspirator og strateg bl.a. gjennom helhetstenking, og han har bidratt med sin finansieringskompetanse og PR- og omdømmekompetanse.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet