Meny
Meny

Sinnets beste venn

Da er vi kommet til siste dag i april. Og til siste av de 24 gode rollemodellene jeg skulle skrive om. Det har vært en god refleksjon å skrive om gode rollemodeller fordi jeg oppdaget at jeg har så veldig mange forbilder. Jeg har bevisst unnlatt å ta med familiemedlemmer utover bestemor og mormor, og også bevisst unnlatt å ta med kollegaer og styremedlemmer i MOT. Men jeg har mange gode forbilder blant disse. Siste forbilde jeg tar med skiller seg ut fra de andre 23 jeg har skrevet om.

Mange hunder er svært gode forbilder for meg, og for mange andre vil jeg tro.  Selv hadde jeg en blandingshund (Beagle og Buhund) da jeg var 7 – 12 år. Da hadde familien vår akkurat flyttet fra Oslo til Trondheim. Sinka ble da min bestevenn.

Da Sigrun og jeg ble mamma og pappa til Kristian og Johann bestemte vi oss for å få tak i oss hund. Vi hadde begge vokst opp med hund, og også lest at barn som vokser opp med dyr lettere blir ansvars- og omsorgsfulle. Kristian og Johann opplevde Kajsa i sine barneår. I sine ungdomsår har de levd tett sammen med Sjika (bildet). Sjika er ekstremt naiv i forhold til andre hunders og andre menneskers godhet. Det er forbilledlig.

Sjika (og mange andre hunder) er forbilledlige på mange områder. Hun er en lekekamerat. Hun gir ubetinget kjærlighet. Hun er lojal. Hun liker å holde oss med selskap når vi skal på tur – uansett vær. Vi kan fortelle henne alt, og hun forteller det aldri videre til noen. Hun kan trøste oss dersom vi er ensom, frustrert eller lei oss for noe. Hun logrer mye. Sjika og mange andre hunder er forbilledlige på å være menneskesinnets beste venn.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet