Meny
Meny

Norges største VERDIFOKUSERTE forretningsentreprenør

Odd Reitan er forretningsentreprenør og Colonialmajor, som innebærer at han er adm.dir. og styreleder for morselskapet Reitangruppen. Det var Odd Reitan som startet REMA 1000. Reitangruppen omsetter for mer enn 77 milliarder i året, og sysselsetter for mer enn 35.000 mennesker i Norden og Baltikum.

For meg er Odd Reitan forbilledlig på flere områder:

Han er lokalpatriot til Norge og Trondheim.

Han han har skapt et «mesterverk» med utgangspunkt i fra Trondheim. Reitangruppens hovedkontor er fortsatt på Lade Gaard i Trondheim. Og Norge og innbyggerne får store gleder av hans og Reitangruppens skattepenger. Han har ikke tatt med pengene sine ut av landet.

Han og Reitangruppen er forbilledlig i forhold til visjonen om å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap.

Det er forbilledlig den måten Odd Reitan og Reitangruppen driver enkelt og effektivt, og minimalt med byråkrati.

Det er forbilledlig den måten Reitan har lyktes med sin partnerskapsmodell, der medarbeidere er selvstendige og kan konsentrere seg om sine sentrale arbeidsoppgaver og fokusere på sin lidenskap for arbeidet.

Det er forbilledlig den måten Reitan ønsker å være en samfunnsansvarlig aktør som skaper verdier ut over selskapene sine. Ett eller flere av forretningsområdene har samarbeidet med MOT siden 1999. Vi har 15 års jubileum sammen i år.

Det er forbilledlig det initiativet Odd Reitan har tatt i forhold til å dele ut Årets Ladejarl. Det er en pris på to millioner som deles ut hvert år til en ildsjel som har utmerket seg innen verdibasert arbeid og ledelse, og til en person som inspirerer til engasjement og personlig ansvar, som tør å gå foran og som tør å gi folk noe å tro på.

Det er forbilledlig den måten Odd Reitan er lidenskapelig, målbevisst, offensiv og leken på.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging