Meny
Meny

Rollemodell med dysleksi

Vi hadde styremøte i København med MOT Danmark på mandag. Og hva passet vel ikke bedre enn å forlenge oppholdet og få med seg flere magiske øyeblikk. I går kveld fikk jeg oppleve et foredrag/intervju med en av mine store rollemodeller, nemlig Sir Richard Branson, i Konserthuset i København.

Richard Branson er grunnleggeren av selskapet Virgin, som både har innholdt plateselskaper og flyselskap. Richard Branson er en av verdens største byggere/skapere innen næringslivsverdenen. Han er den eneste personen i verden som noensinne har skapt 8 forskjellige milliard dollar-selskaper, og alle innen forskjellige sektorer.

I dag bruker Branson mye av tiden sin på å skape en bedre verden, et bedre samfunn og bekjempe fattigdom.

Jeg har gledet meg i mange måneder til dette øyeblikket. Jeg satt klar med pennen for å skrive ned hva han sa. Men plutselig merket jeg at ikke skrev ned noe av det han sa. Jeg ble bare slukt av hans væremåte. Etter noen minutter hadde jeg notert følgende to stikkord: Varm og Oppriktig. Deretter fulgte flere stikkord: Smilende, strålende, ydmyk, rolig, familiær og glimt i øyet.

Hun som intervjuet han spurte tidlig: Du har jo mer penger enn noen av oss kan forestille oss, og kunne nå sittet på en sydhavsøy og kost deg. Hvorfor jobber du?

Han svarte følgende: Jeg får veldig tilfredsstillelse av å jobbe, og av å løse problemer. Jeg får mye mer tilfredsstillelse av å jobbe enn å sitte full på en strand.

Han trodde at en av hans suksessfaktorer som leder var at han var og er dyslektiker. Han måtte tidlig finne folk som kunne hjelpe han, og som var bedre enn han. Han måtte utvikle gjennom å lytte.

Han hørtes ut som en MOT-medarbeider der han satt. På spørsmålet hva han tror er den beste daglig leder-egenskapen sa han: «Be good people manager» – mot alle, vaskedama, vaktmesteren, lederne.

Og han ble ikke noe mindre MOTsk da siste spørsmål for kvelden ble stilt: Hva er det beste rådet du har fått i ditt liv?

Richard Branson svarte: Det er fra mine foreldre. Jeg var svært ung da jeg ble innprentet fra min far: «Se det beste i andre. Alle har noe bra. Dersom jeg ser at du behandler noen dårlig eller snakker dårlig om noen kommer jeg til å sende deg til speilet.»

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging