Meny
Meny

Ei raus bestemor

Min kjære bestemor er en god rollemodell for meg.  Hun døde for over 20 år siden, men jeg fikk oppleve 25 år sammen med henne.   Hun var forbilledlig i måten hun lyttet til mine og andres historier og prestasjoner på. Hun lot seg så lett begeistre, og hun unnet og beundret. Jeg kan fortsatt se for meg ansiktet hennes når jeg fortalte om mine opplevelser. Hun satt der og smilte så godt, med øyne nesten som en strek. Hun hadde det best når vi andre hadde det bra. Slik var det også de siste årene mens hun var på «gammelhjemmet». Og slik var det også det siste leveåret hennes selv om hun var syk og sikkert hadde smerter. Jeg opplevde aldri at hun syntes synd på seg selv.

Hun var forbilledlig i å være raus og romslig overfor mine og andres «skavanker», feilkommunikasjon og handlinger. Hun brydde seg ikke så mye om skandalene. Hun var mer opptatt av hvordan de skandaløse kunne hjelpes.

Hun var forbilledlig også på det å være takknemlig og verdsette det minste. Selv synes jeg ikke vi besøkte henne ofte nok på gammelhjemmet, men hun ga meg aldri den følelsen.  Noen mennesker kan gi oss en følelse av at vi aldri er bra nok. Noen mennesker kan lett gi oss dårlig samvittighet. Noen mennesker kan lett anklage. Bestemor var forbilledlig på ikke å gjøre det…

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging