Meny
Meny

Drømmenes mann

Alexander Dale Oen døde 30. april 2012. Alexander var den ultimate MOT-ambassadøren. Ikke bare fordi han var i verdenstoppen i svømming, og at han var verdensmester, europamester og OL-medaljevinner og vant åtte kongepokaler. Ikke for sine unike prestasjoner i idretten, men for det mennesket han var. Han var så mye, mye mer enn en toppidrettsutøver.

Alexander var mer enn en ”vanlig” MOT-ambassadør. Han hadde vokst opp med MOT i sin ungdomstid, og ble som MOT-ambassadør et fyrtårn med integritet og ekthet. Han lot mange ungdommer og MOT-ildsjeler bli kjent med seg – bl.a. fordi han prioriterte å delta på så mye ungdoms- og MOT-arbeid. Han ønsket å styrke ungdoms mot. Han ønsket å ta samfunnsansvar. Han ønsket å skape varmere og tryggere oppvekstmiljø.

Vi ble kjent med han som den målbevisste Alexander, men aller mest den ydmyke Alexander, som var blottet for behov for egen posisjonering og som ga alle andre en følelse av å bli sett. Sett av et varmt og godt menneske – og en verdensmester.

Alexander engasjerte seg oppriktig i samfunnet, livet til ungdommene og MOT-arbeidet.

Alexander gjorde en forskjell…

Alexander Dale Oen var drømmenes mann…

Alexander skulle bli verdens beste svømmer. Det var hans drøm og den skulle ingen få ta fra ham. Ingen skulle heller stoppe han fra å nå den.

Alexander inspirerte andre med historien om froskene:

Det var en gjeng med froskeunger som arrangerte konkurranse om å nå toppen på et tårn. Tilskuerne ropte igjen og igjen ”Det er altfor krevende”. En etter en begynte froskeungene å avbryte konkurransen. Til slutt var det bare én som fortsatte – høyere og høyere. Han ville rett og slett ikke gi opp. Han kom til toppen. Mange undret seg over at han hadde greid det, og de begynte å spørre hvordan han hadde klart denne store prestasjonen. Det viste seg da at vinneren var døv.

Å drømme, sette seg mål og sikte mot stjernene er noe av det som gjør livet innholdsrikt. De største mesterverk har startet med en liten drøm som har blitt realisert.

Alexander var, og er, en rollemodell på å tørre drømme.

”Ikke hør på dem som vil ta fra deg drømmene. Du kan klare det om du vil”, sa Alexander.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet