Meny
Meny

Vi blir lykkeligere når vi blir involvert

«Dette er Involver andre for meg», skriver en åttende MOT-ansatt:

Etter 14 års erfaring som mamma kan jeg ikke se å ha funnet et eneste håndfast bevis på at barna er født med ski på beina.

Det jeg derimot mener å kunne bevise, er at vi er født med et behov for å bli involvert og inkludert.

Jenta mi på 4 år er aldri så lykkelig som når hun får lov til å hjelpe til med klesvask og middagslaging. Mange kan kanskje le og si at dette er innebygd kvinne gen, men jeg

tror at hun elsker det fordi hun får være sammen med meg, fordi jeg ser henne, erkjenner henne og hun får føle at hun bidrar- at jeg trenger hennes hjelp.

Hun kan leke seg alene over ganske lang tid, men hun trenger å være i nærheten av andre når hun gjør det. Prinsesserommet er det fineste rommet i huset, men hun selv synes det fineste rommet er der vi andre er. For henne er det menneskene som pynter opp og gjør det koselig og trygt, ikke rosa dilldall og himmelseng.

«Kan jeg få være med deg?», «Kan jeg få bli med?» -det tror jeg er noe av det barna mine har sagt oftest. Alle barn trenger å bli involvert, og dette behovet tror jeg ingen vokser av seg.

Men vi vokser litt av oss den egenskapen det er å be oss selv med. Vi blir mer og mer avhengige av å bli bedt med av andre jo større vi blir. Kanskje fordi vi etter hvert skjønner at det ligger en mulighet for avvisning når spørsmålet blir stilt. For mange er det er skumlere å få et nei på dette spørsmålet, enn det er og selv velge å bli igjen alene.

Jeg elsker jobben min. Jeg elsker den fordi dette er en organisasjon som er fylt med positivitet og energi, av ildsjeler og av mennesker med felles mål. Men mest av alt elsker jeg den fordi

MOT er så gode på å involvere. Det jeg mener MOT er aller best på, er å se verdi i alle mennesker og gi alle en bekreftelse på at de har noe viktig og unikt i seg.

Når folk spør meg hva jeg jobber med, kan jeg svare MOT. Når de spør hva MOT jobber med, kan jeg svare: INVOLVERING.

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging