Meny
Meny

La andre ta del i og få eierskap

«Dette er Involver andre for meg», skriver en annen av MOTs kapteiner:

 Involver andre -> inkludering

Det å involvere andre handler for meg om å la andre ta del i og få eierskap til noe. Opplevelsen av å bli inkludert følger ofte som et resultat av dette.

Da vår yngste sønn begynte på skolen, ble han bestevenn med en gutt fra Afghanistan. Vår sønn tok på seg «oppdragerrollen» for kameraten sin; «det er ikke fint å si sånt» sa han, når kompisen presenterte «nyervervede» banneord på norsk. Alle i vår lille familie ble involvert i den sympatiske lille gutten og hans familie, og da spesielt moren, som alltid møtte opp på foreldremøter og arrangement på skolen. Hun følte seg nok litt utenfor de første gangene, og jeg gjorde så godt jeg kunne for å involvere henne i det vi andre foreldrene pratet om og det som opptok oss. For meg var det en gave å få gjøre dette, for jeg ble kjent med en utrolig flott dame, med et pågangsmot og en drive jeg bare kunne misunne henne. Samtidig har jeg en antagelse om at det at hun ble involvert også gjorde at hun følte seg mer inkludert.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging