Meny
Meny

Gjør et eller flere mennesker enda mer glad i livet

«Dette er Involver andre for meg», skriver en niende MOT-ansatt:

Jeg er leder for MOT-Camp i Trondheim og det er en arbeidsplass med 5 faste årsverk.

I tillegg har vi verdifull hjelp av mange frivillige, både pensjonister og andre som har tid til overs, som de ønsker å bruke på noe meningsfylt.  Det er en glede for oss å involvere disse i ulike viktige oppgaver på MOT-Camp. De er med og er viktige brikker i vårt arbeide med å styrke barn og unge.

I mitt team er jeg veldig opptatt av å involvere andre, slik at vi får verdens beste arbeidsplass og at alle ønsker å ta ansvar for sine oppgaver. Gjennom dette blir alle involvert i våre felles mål, som er å gi mennesker MOT til å føle seg vel, og gi dem selvtillit.

Når jeg involverer andre, opplever jeg å få utrolig mye tilbake

De ansatte tar ansvar, og gir igjen ansvar til andre (For eksempel til frivillige).

De som får ansvar, får også tillit og de vil vokse.

Det å bli involvert, gjør at man får eierskap og føler at man er med på å jobbe for samme mål.

Involverer man flere, drar man lasset sammen, og det går fortere og blir mye artigere.

Involver for å få flere ideer – to hoder tenker bedre enn ett.

Når alle blir involvert i mål eller arbeidsoppgaver, føler de seg betydningsfull og ønsker å legge sitt beste inn i det, det liker jeg …

Når du får andre involvert, så vil de igjen involvere flere i sine team – og da snakker vi …

Et eksempel fra min hverdag, er nok det store tiltaket MOT-Camp, som er et gedigent bygg på 3500m2, og som hadde et STORT behov for oppussing da vi tok over i 2011. Da trengte man at noen fikk ansvar, ble involvert i vår tankegang og våre MÅL. Resultatet ble fantastisk, og hadde vært umulig å gjennomføre uten hjelp og involvering fra både ansatte og frivillige.

Idemyldring -arbeidskraft- innsats- samhold – positiv energi, Alt dette kjennetegner gruppa vår også i dag, og gir oss en fellesskapsfølelse av at vi ønsker å få til noe stort sammen.

De frivillige jobber bla. på kjøkken, innen vedlikehold og renhold – Det at de i 3 år nå har lagt ned over 12000 frivillighetstimer er for meg en FANTASTISK involvering.

Det at så mange har blitt involvert i et så stort prosjekt, gjør kanskje noe mere med dem personlig enn det jeg var klar over. (Har fått sterke tilbakemeldinger på dette)

Flere frivillige sier at de føler seg involvert i at ungdommer og voksne som er på MOT-Camp, får en bedre livserfaring.

«For meg som frivillig blir hverdagen utrolig mye bedre.  MC gir meg motivasjon og livskraft… »

Så det å bli involvert kan bety alt i noens liv…

Mitt Livsmål er:

Vær en gledesspreder som hver dag gjør et eller flere mennesker enda mer glad i livet.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.