Meny
Meny

Fantastisk skolering i Thailand

Den 15. – 16. mars utdannet MOT Global 22 nye medarbeidere i Thailand. – Dette er starten på noe stort for MOT i Thailand, sier Sigrun Vårvik, Leder MOT Utland.

22 engasjerte mennesker fra 15 forskjellige skoler var sist helg samlet i byen Nong Khai i Nord-Thailand for å bli skolert som Thailands første MOT-informatører. Programmet var omfattende, og inneholdt en grundig gjennomgang av MOTs program, øvelser, historie og identitet – i tillegg til presentasjonsteknikk og møter med rektorene på flere av skolene.

thai1

Atle Vårvik, President i MOT Global og Yai fra MOT Thailand.

– En fantastisk start

– Dette er et fantastisk start på arbeidet med å gi MOT til elever i Thailand. Vi møtte fantastisk engasjerte mennesker som kommer til å bli gode MOT-informatører, og vi har stor tro på at disse kan utgjøre en forskjell i ungdoms liv også i Thailand, sier Sigrun Vårvik, som leder MOT Utland.

Viktige møter på høyt nivå

I tillegg til å avholde skolering, så møtte representanter for MOT utdanningsdirektøren i provinsen rundt Nong Khai, og hadde viktige møter med flere av rektorene ved de 15 nye skolene som nå skal starte med MOT.

– Vi har disse dagene knyttet til oss svært viktige nøkkelpersoner i utdanningssytemet i Nord-Thailand, som gjør at MOT-arbeidet virkelig har fått en god start. All erfaring fra MOT, både i Norge, Danmark og Sør-Afrika, viser at toppforankring er helt sentralt for å lykkes med forebyggende arbeid, fortsetter Vårvik.

Er universelt

thai2

– Skoleringen viser også at MOTs verdier, budskap og arbeidsmåte virkelig er universelt. Elevene og lærerne vi møter her knytter til seg MOTs verdier på akkurat samme måte som i Norge. Det å styrke ungdoms MOT til å leve, bry seg og si nei vil er viktig uansett hvor i verden man er, avslutter Vårvik.

Les mer om MOTs filosofi her.

Vil du ha MOT til din kommune eller skole? Trykk her.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging