Meny
Meny

Få andre til å føle seg som helter

«Dette er Involver andre for meg», skriver en sjette MOT-ansatt:

Det å involvere andre setter jeg på mange måter under MOT til å bry seg, selv om det også handler like mye om å la folk få ha MOT til å leve.

På et av mine første MOT-foredrag, utenom skolebesøkene, avslutta foredragsholderen med; «Den virkelig gode treneren er ikke en helt, men en som får andre til å føle seg som helter».

For meg har det blitt en ledestjerne i å involvere andre og å lede andre. Det handler om å la andre vokse, gi ansvar og å gi ros.

Å føle seg involvert tror jeg også er avgjørende for at en elev, en utøver, en arbeidstaker eller en sønn/datter har gode hverdager.

En god venn av meg er lærer, han startet skoleåret med en klasse hvor han brukte et av MOTs verktøyer «avklar forventninger». Her spurte han elevene sine hva de ønska seg for det året i hans timer.

En av elevene sa; jeg forventer at det er ro i timene. Det som viste seg var at denne eleven var en «aktiv» elev når det gjald bråk, men på grunn av at læreren hadde INVOLVERT han og spurt hva han forventet i starten av året var alt han behøvde å gjøre å se bort på eleven – og han nikka forstående og ble stille. De fikk et godt forhold og tilliten av gjensidig. Involver andre.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging