Meny
Meny

– VI skal gi tilbake!

Om 40 dager ruller MOT-turneen igjen ut på veien. Turnéleder Tore Sandnes gleder seg til å gi tilbake til alle de som jobber med MOT lokalt.

Norge største ungdomsturné sparkes i gang den 31. mars i Våler kommune i Hedmark. Frem til da vil vi her på mot.no presentere turnéteamet og bringe deg de siste nyhetene fra forberedelsene til turneen. Først ut er turnéleder Tore Sandnes.

Hva tenker du om at dere snart skal ut på turné igjen?

– Jeg gleder meg masse til å ut på veien igjen. Vi har mange skoler og lokalsamfunn som jobber godt med MOT og det er en ære å få lov til å være med på denne turneen slik at vi kan gi noe tilbake, sier Sandnes.

– Vi har så mye positive ungdommer i vårt land, det kan jeg virkelig skrive under på. Når vi kommer til en ny plass er det hele tiden masse smil og stor positivitet blant alle vi møter. Mange spør oss om det er slitsomt å være ute på veien så lenge – svaret er nei. Vi får så mye positiv energi så vi føler vi «flyr» når vi drar videre, sier turnélederen.

Hva tror du er grunnen til suksessen til MOT-turneen?

– Jeg tror mye av suksessen er at det er et samarbeid mellom ungdommer og et profesjonelt team. Det skaper tydelige rammer, men også magiske øyeblikk. Og ikke minst: Alle de fantastiske ungdommene og MOT-medarbeiderne vi møter på hver eneste plass, sier Sandnes.

teamet

 

Dette er gjengen Tore skal ha med seg på veien. Fra venstre finner vi Andreas Hårklau (Lyd), Kjetil Wernersen (Bussjofør), Kjell Morten Brun (Lyd), Kristoffer F. Lysgård (Gitarist), Kenneth Aksnes (Kapellmester), Tore Sandnes (Turnéleder), Ingrid Rolland (Foredragsholder) og Bård Flaarønning (Foredragsholder). Håvard Askim Adde (Foredragsholder) var ikke tilstede da bildet blir tatt.

Hva blir nytt på årets MOT-turné?

– Dette blir det største og mest omfattende turneen noen gang. Vi skal besøke 50 steder, og for første gang har vi turné også etter sommerferien. Det setter ekstra store krav til oss i turnéteamet om å stå på hver eneste dag, og det skal vi klare. Vårt mål er å ha en enda bedre turné i år, avslutter Sandnes.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.