Meny
Meny

Snudde nederlag til seier!

Ellen Bjertnes er 19 år. Hun er en del av skøytelaget Team MAKE it som jeg er trener for. For to år siden var hun på forbundets satsings- og talentgruppe. I fjor opplevde hun mye sykdom under sesongen, og sykdom som leger vanskelig kunne vite hva var. Hun deltok på et par løp i begynnelsen av fjorårssesongen, men etter hvert greide hun ikke å fullføre distanser, men den sportslige ledelsen i forbundet ba henne om ikke å stresse. Hun hadde deres tillit uansett og tilhørte fremtidssatsingen. I ca. fire måneder, fra desember til mars, kunne hun ikke trene. Kroppen streiket, og selvtilliten ble mindre og mindre. Det toppet seg da Skøyteforbundet vraket henne fra forbundsgruppen som ble tatt ut i april. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så uttaket. Snakk om å sparke en ung jente, uten selvtillit, som allerede lå nede.

I april besto Ellens trening av «gåturer» for ikke å belaste kroppen for mye. I sommer sa hun i et intervju at hun ikke hadde så høye mål. Hun hadde en drøm om å få mulighet til å ha en kropp som tålte å konkurrere igjen.

I går ga hun svar på tiltale, og ble Norgesmester i junior.

Det har vært en tung vei tilbake for Ellen, men takket være en god plan og målbevisst hode og trening har hun kommet tilbake. I går ble hun nok til stor inspirasjon for mange andre skøyteløpere. Om du ligger nede så er det viktig å stå på. Og gi gass på en klok måte.

Ellen leverte ikke bare et godt resultat i går, hun leverte en fremragende prestasjon. En fremragende prestasjon er større enn fremragende resultat.

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet