Meny
Meny

Modige forbilder kåra modige forbilder

Det ble stor stemning da spillere fra Sogndal besøkte en MOT-klasse i nærmiljøet mandag 3. februar.

Klasse 9B ved Kvåle skule i Sogndal hadde mandag 3.februar MOT-besøk, hvor modige forbilder skulle kåres. Og hva passet vel da bedre enn at to modige forbilder kom for å overrekke prisen til de heldige vinnerne?

MOT og Sogndal Fotball har hatt et nært samarbeid i flere år, og nettopp det å være et godt forbilde er grunnstammen i samarbeidet. Bjørn Inge Utvik og Helge Haugen er to av Sogndal-spillerne som har MOTs logo på ryggen og som slik bidrar til at ungdom viser MOT.

CIMG1764

MOT-informatør Mari Fimreite mente at det å ha med Sogndal Fotball på MOT-laget er viktig; «Eg synest det var veldig kjekt å ha med SIL-spelarane på MOT-besøk. I Sogndal kommune, som er ei fotballbygd, er det svært mange ungdommar som har fotballspelarane som førebilete. Besøket synte at dei hadde ein
positiv effekt på elevane, og det blir så ekte når elevane får møte dei på så nært hald. Dette trur eg er haldningsskapande både for elevar, lærarar, MOT og SIL».

CIMG1767

Og det var liten tvil om at Bjørn Inge og Helge er bevisste sin rolle som forbilder for ungdom; «Spelarane var svært dyktige, dei fortalte om kva eit godt førebilete var for dei, og at det aller vikitgaste var at folk brydde seg og stilte opp for kvarandre. Dei sa og at dei som tørde å gå eigne vegar, og ikkje følge etter det alle andre gjer,  hadde mykje MOT. Bjørn Inge har hatt MOT sjølv og».

De ovenfor nevnte egenskapene har tydeligvis Ingrid Nordheim og Adrian Gjermundstad, som ble stemt fram av klassen sin som modige forbilder dette MOT-besøket. Her sammen med Mari, Helge og Bjørn Inge. Vi gratulerer!

CIMG1784

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet