Meny
Meny

Kombinert-GULL: Disiplin. Dedikasjon. Struktur.

Og en solid dose ren og skjær galskap.

Det ovennevnte er kombinertguttas resept som har ført til flere medaljer i OL. Det er treneren som får æren. Bjørn Kåre Ingebrigtsen («BK») er hjernen bak alt, sier gullvinneren Jørgen Graabak, som har hatt han som trener siden han var 15-16 år. Han er forbildet mitt, sier Magnus Moan, som har hatt han som trener i 12 år.

Det å sette mål er en ting, men hvordan komme dit? Kombinertgutta er et godt bilde på noen vesentlige faktorer. Teamarbeid, som består av utøvere, trenere og støtteapparat som jobber seriøst i samme retning. Moro, som er leken, glimtet i øyet og dosen med ren og skjær galskap – og med en gjeng som ikke tar det så altfor alvorlig (setter ting i perspektiv). Arbeidsmoral, som handler om disiplin, dedikasjon, struktur og gode holdninger. Konsentrasjon, som handler om å være fokusert på de riktige tingene og oppgavene og fokusert i hver en oppgave som gjøres. Enkelt, som handler om ikke å «overtenke» og «overkomplisere» det.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging