Meny
Meny

Det å gjenskape resultater er større enn å skape resultater, sa Eggen en gang

32 år gamle Ola Vigen Hattestad vant OL-gull i går.  I MOT har vi hatt en forkjærlighet til denne mannen i flere år. Han er ikke verdens største talent, og må derfor gjøre ting enda bedre og mer bevisst enn andre. Han følte seg ikke i toppform under forrige OL og ga bort plassen sin til «Pølsa», som sammen med Petter Northug da tok gull. Jeg tror mindre enn 1 % av toppidrettsutøvere ville gjort det Ola gjorde. Høsten 2012 ble han satt ut av spill. Han var helt på grensen til å ha kronisk utmattelsessyndrom. I fjor under prøve-OL i Sotsji ble han nummer 44. Men han satte seg mål, og sammen med gamletreneren, som ble avsatt fra landslaget i fjor, begynte han gjenoppbyggingen. Det startet med en måned hvile. En god plan, og gass på en klok måte, ga resultater.

Han ble tatt ut som sistemann på det norske laget, og det med nød og neppe, og i siste time. Kun fem dager før OL-sprinten ble han tatt ut. Det er vel typisk for Ola at han da syntes synd på han som ikke fikk gå på grunn av at han selv ble tatt. «Kjipt laguttak» uttalte han.

Adresseavisen beskriver det godt:

Gullmedaljer henger best rundt halsen på hedersmenn som Ola Vigen Hattestad.

Ola Vigen Hattestad fikk ikke bare et fremragende resultat i går, han leverte en fremragende prestasjon. En fremragende prestasjon er større enn fremragende resultat.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet