Meny
Meny

Ble delvis lam og var døden nær for fem år siden

Stian Sivertzen falt under prøve-OL i Vancouver i 2009. Han skadet seg stygt, ble operert og kom hjem med en rekke brudd og indre blødninger. Han hadde slått hull på hovedpulsåren og pådratt seg to brudd i ryggen. Like etter hjemkomst kollapset en kunstig blodåre og han måtte hentes i luftambulanse for å overleve. Han lå en uke i kunstig koma, og da han våknet var han lam.

«Da jeg våknet fra koma var det opptrening på Sunnaas sykehus i nesten tre måneder. Jeg var der sammen med pasienter som hadde langt større utfordringer enn meg. Oppholdet ga meg et litt annerledes perspektiv på livet».

Legene var i tvil om han i det hele tatt kunne gå ordentlig igjen. Snowboard-kjøring var bare en fjern drøm. Veien tilbake har vært knallhard med enormt med hjelp fra Sunnaas sykehus og Olympiatoppen. Og det som hjalp han aller mest: Han satte seg mål!

I går kvalifiserte han seg til finalen i Boardercross i OL. Snowboardkjøreren kjørte inn til femteplass i OL.

Stian Sivertzen fikk ikke bare et bra resultat i går, han leverte en fremragende prestasjon. En fremragende prestasjon er større enn fremragende resultat.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet