Meny
Meny

Flyskrekk skapte en verdifull flytur

Sist søndags kveld tok jeg fly fra Stavanger til Oslo. Jeg hadde vindusplass ved nødutgang. Gledet meg til å slappe av på turen med avis og en liten dupp. Det satt en dame i midtsetet på ca. 55 år. Umiddelbart da jeg satt meg startet jeg å bla opp avisen på side 2-3, men det oppslaget ble liggende ulest på fanget i 50 minutter. Damen fortalte veldig raskt til meg at hun hadde flyskrekk. Hun hadde flydd til Stavanger fra Nord-Norge på fredag, men da sammen med sønnen. Da hadde de løst felles kryssord og fått koblet av tankene. Nå greide hun ikke å gjøre noe som koblet av tankene. Da tenkte jeg at nå var muligheten til stede for å gjøre dagens gode gjerning. Jeg begynte å spørre henne om diverse. Resultatet av flyturen var at det var hun som gjorde dagens gode gjerning til meg. Hun delte fra livet sitt. En sønn som for 2,5 år siden hadde lånt bort hjelmen sin til en venninne som satt bak på motorsykkelen hans, og han selv hadde bare tatt på seg en gammel mini halvhjelm. På grusveien mistet han kontroll over sykkelen og dem faller av. Hun uten en skramme, og han faller med hodet mot en stein som gjør at han blir liggende i koma i ukesvis og på sykehus i fem måneder. Og hjerneskade for livet. Den måten damen siden av meg forteller om sin håndtering av livet og situasjonen var imponerende. Og det ga meg så mye. Hun var glad da vi landet på Gardermoen. Men jeg var nok mye mer glad for at hun våget å si ifra om at hun hadde flyskrekk.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Politidirektoratet