Meny
Meny

– Fire jenter reddet fra gjengkriminalitet og prostitusjon

MOT skolerte denne uken nye medarbeidere i Sør-Afrika. Rektor på Buren High School fortalte at MOT har stor effekt.

Skrevet av Sigrun Vårvik, Leder MOT Utland.

Vi utdannet 2.-4. desember 60 nye MOT-informatører i Sør-Afrika. De var ganske likt fordelt på ungdomsskole og videregående skole denne gangen, og det var MAGISK å ta farvel med en utrolig flott og motivert gjeng på siste dagen.

Rektor på Buren High School, som ligger i et svært fattig og kriminelt belastet område i Cape Town, var tilstede den siste dagen. Han har selv deltatt på informatørskolering ved en tidligere anledning. Han var så glad for at ungdommene ved hans skole nå har MOT. Han sa at han hadde 4 jenter han helt konkret kunne si at hadde sluppet unna gjengkriminalitet og prostitusjon på grunn av MOT. Det var så sterkt å høre, at jeg måtte spørre ham igjen, om han virkelig mente at dette var takket være MOT. Han svarte at ja, det var det. Disse jentene har lært å si nei av MOT, sa han, og de har lært å si nei på en sånn måte, at gjengene godtar det. For, de kan ikke bare si et enkelt «nei», da blir de skutt. Men de har lært å si nei på en sånn måte at gjengen ikke bryr seg mer om dem.

sørafrika2

Oppholdet har bydd på flere sterke øyeblikk. Det har vært svært sterkt å være her den dagen Nelson Mandela døde. Alle flagg vaier på halv stang, og vi (Ruth-Mona Vik, MOT-informatør fra Stryn, og meg selv, Sigrun Vårvik) var tilstede på en offisiell sørgemarkering ved Grand Palace i Cape Town fredag 6. desember. Her var alle de største religionene representert ved sine ledere i Western Cape, og en stor forsamling sto i stillhet og overvar det spesielle øyeblikket. På vegne av MOT la vi ned blomster i det begynnende blomsterhavet, og skrev også i kondolanseprotokollen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Politidirektoratet