Meny
Meny

Effekten av et «hei»

På et av mine foreldremøter på en ungdomsskole fortalte ei mor at de hadde problemer med skolebuss-kjøringen. Bussjåførene og buss-selskapets ledelse truet med å slutte med skolekjøringen fordi elevene bråket, herjet og hørte ikke etter sjåførene.

En av fedrene rekte opp hånda: «Jeg er jo en av disse sjåførene som kjører skoleruta innimellom, og jeg vet at det vurderes om skolekjøringa skal legges ned. Det merkelige er at jeg kjenner meg ikke igjen. Siden jeg startet å kjøre skolebussen har elevene roet seg når jeg har bedt dem om det. Jeg føler jo ikke det er stor forskjell på meg og de andre, men jeg tror kanskje elevene hører på meg fordi jeg helt siden første arbeidsdag alltid har smilt og sagt «hei» til alle som kommer inn på bussen, enten det er skoleelever eller andre.»

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Politidirektoratet