Meny
Meny

Verdensmester som rørte…

Stiftelsen av MOT Danmark i går sitter fortsatt i hjertet. Ett av flere høydepunkter i København i går var møtet med snart 26 år gamle Jeanette Ottesen. Hun er verdensmester i svømming og hun er nå også MOT-ambassadør for MOT Danmark. I går ettermiddag satt vi èn time sammen med henne før treningen hennes. Hun fortalte om seg selv, var åpen og viste følelser. Hun ga oss som var sammen med henne en opplevelse gjennom sin væremåte. Hun ble veldig rørt da vi pratet om Alexander Dale Oen. Hun kjente han godt, og de har vært mye sammen siden de var unge. De var gode venner, og det var tydelig det var hardt for henne å prate om han.

Jeanette er kjent for å være folkelig og gi barn og andre en opplevelse. Det er hun som vinker og sier «hei». Det er hun som står igjen til slutt og skriver autografer.

På spørsmål om hva som var drømmen hennes for fremtiden hennes svarte hun nokså utradisjonelt: «Selvfølgelig har jeg fortsatt drømmer innen svømmingen min, men for fremtiden har jeg en livsfilosofi og drøm som jeg har adoptert fra min far, og det handler om å få være så heldig at jeg kan svare JA på følgende tre spørsmål: Er du frisk og rask? Har du mat på bordet? Har du tak over hodet?»

Ikke rart den jenta rørte oss..

Gratulerer MOT Danmark med en fantastisk MOT-ambassadør.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet