Meny
Meny

«…men jeg så ingen lys – ingen grunn til å leve, ikke engang mine nydelige barn»

I går mottok jeg en følelsessterk mail fra en av MOTs lokale medarbeidere. Etter tillatelse fra henne deles historien med dere som leser bloggen:

Emne: GÅSEHUD

HEI!

Den her historien må bare fortelles 😉

Jeg er MOT-informatør på en ungdomsskole, og har også studenter fra lærerhøgskolen. På vår skole er vi og rektor opptatt av at studentene vi har inne er med på en MOT-økt.

Så – mine var med på positivt fokus i 8.kl, et av mine favorittbesøk for ungdommene er da så ekstra gode med hverandre 😉

Dette smittet over på studentene – de falt også (selvfølgelig) for MOT, og valgte å vise MOT som arbeidsmetode ved en skole for resten av studentgruppa på profesjonsseminaret ved høgskolen. Her er det 5 grupper samlet sammen med 4 øvingslærere og 2 lærere fra høgskolen, og studentgruppene legger frem det de vil fokusere på fra praksisskolen. Mine valgte altså MOT og gjorde en flott jobb!

I dødperioden satte den ene studenten min seg på kateteret og fortalte:

«4 uker før praksis tok jeg en overdose med tabletter – dette var nok et rop om hjelp, men jeg så ingen lys – ingen grunn til å leve – ingenting, ikke engang mine nydelige barn. Det gikk bra, og jeg hadde en lang prat med min psykiater, og ting var kanskje noe lettere. Så begynte jeg i praksis og var med i en MOT-time – og tenkte WOW! Jeg fikk låne Atle sin bok, om MOTs filosofi og grunntanke, og den har jeg nå – på en halv uke, lest den fra perm til perm 3 ganger. Her er mitt fokus – min vei videre..»

Er ikke dette fantastisk??!! Jeg hadde gåsehud og tårer i øynene. I tillegg møtte studenten meg med et STORT smil og en nyinnkjøpt MOT-jakke i kantina – for ei jente!! Og ja – hun har sin egen utgave av boka di nå – og den er sikkert snart utslitt 😉 Gjett om hun kommer til å sjekke om skolen er en MOT-skole før hun søker seg jobb!

Måtte bare fortelle deg det her fordi det er skummeltgøyspennende den påvirkningskraften vi mennesker har på hverandre!!

Ha ei god uke

MOT har flere tusen lokale medarbeidere, og disse gjør en forskjell for menneskene rundt seg. Inspirerende når dette deles. De følelser, den nærhet og det mot, mange lokale medarbeidere (og andre) viser inspirerer og forandrer mange ganger menneskers liv…

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.