Meny
Meny

«…men jeg så ingen lys – ingen grunn til å leve, ikke engang mine nydelige barn»

I går mottok jeg en følelsessterk mail fra en av MOTs lokale medarbeidere. Etter tillatelse fra henne deles historien med dere som leser bloggen:

Emne: GÅSEHUD

HEI!

Den her historien må bare fortelles 😉

Jeg er MOT-informatør på en ungdomsskole, og har også studenter fra lærerhøgskolen. På vår skole er vi og rektor opptatt av at studentene vi har inne er med på en MOT-økt.

Så – mine var med på positivt fokus i 8.kl, et av mine favorittbesøk for ungdommene er da så ekstra gode med hverandre 😉

Dette smittet over på studentene – de falt også (selvfølgelig) for MOT, og valgte å vise MOT som arbeidsmetode ved en skole for resten av studentgruppa på profesjonsseminaret ved høgskolen. Her er det 5 grupper samlet sammen med 4 øvingslærere og 2 lærere fra høgskolen, og studentgruppene legger frem det de vil fokusere på fra praksisskolen. Mine valgte altså MOT og gjorde en flott jobb!

I dødperioden satte den ene studenten min seg på kateteret og fortalte:

«4 uker før praksis tok jeg en overdose med tabletter – dette var nok et rop om hjelp, men jeg så ingen lys – ingen grunn til å leve – ingenting, ikke engang mine nydelige barn. Det gikk bra, og jeg hadde en lang prat med min psykiater, og ting var kanskje noe lettere. Så begynte jeg i praksis og var med i en MOT-time – og tenkte WOW! Jeg fikk låne Atle sin bok, om MOTs filosofi og grunntanke, og den har jeg nå – på en halv uke, lest den fra perm til perm 3 ganger. Her er mitt fokus – min vei videre..»

Er ikke dette fantastisk??!! Jeg hadde gåsehud og tårer i øynene. I tillegg møtte studenten meg med et STORT smil og en nyinnkjøpt MOT-jakke i kantina – for ei jente!! Og ja – hun har sin egen utgave av boka di nå – og den er sikkert snart utslitt 😉 Gjett om hun kommer til å sjekke om skolen er en MOT-skole før hun søker seg jobb!

Måtte bare fortelle deg det her fordi det er skummeltgøyspennende den påvirkningskraften vi mennesker har på hverandre!!

Ha ei god uke

MOT har flere tusen lokale medarbeidere, og disse gjør en forskjell for menneskene rundt seg. Inspirerende når dette deles. De følelser, den nærhet og det mot, mange lokale medarbeidere (og andre) viser inspirerer og forandrer mange ganger menneskers liv…

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet