Meny
Meny

Magisk mestring på Stord og i Sauda

I uke 46 besøkte MOTs tiltak Mestringsreisen Sauda og Stord. Det ble to magiske dager.

Sauda

I Sauda hadde de laget en hel MOT-uke hvor temaet var mestring og tirsdag var selve mestringsdagen. Elevene ved skolen hadde jobbet med tema mestring og fått i oppdrag å utrykke dette gjennom bl.a tegning, foto og bonzai-skulpturer. Det var også en høytidelig åpningen av den nye ungdomsskolen og dresskledte elever «klippet snora» ved å sage over en planke for å illustrere at nå er den nye skolen åpnet.

Åpning_nybygg_Sauda_US

Så var det klart for Mestringskonsert. Konserten åpnet med et band bestående av elever ved skolen med Marlene på vokal i spissen. Deretter skulle mestringsungdom Hedda som i «ilden».

Hedda_Sauda

Snakk om å vise at hun koste seg på scenen! Hedda gjorde en flott sceneopptreden og sang like godt tre sanger, og imponerte medelever og voksne.  Hedda har en flott stemme som vi håper vi får høre mer av i tiden fremover.

Stord

Onsdag dro Mestringsreisen til Stord, noe som også ble en fantastisk opplevelse.

Det ble hold hele tre konserter, og alle ble åpnet av 5 jenter som hadde laget band men som ikke hadde funnet noe navn enda. Derfor gikk de under navnet «Ingenting». De leverte en flott versjon av låta «Run» til stor applaus fra publikum.

Jentebandet_Ingenting_Stord

Mestringsungdom Vilde leste fra boka «MOT til å leve» om de tre grunnverdiene til MOT.  Til slutt var det mestringsungdom Marion som entret scenen og spilte og sang to låter; «My fathers eyes» og «Fields of gold». Snakk om å skape magisk stemning!

Marion_Stord

Bandet «Alive» imponerte stort med å spille to låter av «Muse». Snakk om talenter!

Alive_spiller_Muse_Stord

Lokal MOT-ledelse og foreldre deltok på den siste konserten og det var tydelig stolthet og se hos alle disse. Under MOT-lunsjen for mestringsungdommene, foreldre, de som var på besøk fra MOT-sentralt, MOT-informatører og lokal MOT-ledelse fikk vi en ekstra «mestringsdose» da Vilde og Marion opptrådte mer eller mindre på sparket med å spille og synge en nydelig versjon av «Fix you». Den traff!

Det var tre stolte, fornøyde, glade MOT-kolleger som reiste fra Stord og kunne se tilbake på å ha besøkt to flotte Lokalsamfunn med MOT, Sauda og Stord – og en spesiell takk til Vilde, Marion og Hedda.

Les mer om hvorfor Mestringsreisen er et av MOTs tiltak her. Tiltaket er finansiert av Stiftelsen UNI og Gjensidigestiftelsen.

Del denne artikkelen

Anbefalt videre lesning

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.