Meny
Meny

Læring for et verdig liv

I går hadde jeg en mine årlige mentorsamtaler med Edvard Befring. Han er 77 år gammel, og en av Norges mest anerkjente professorene innen spesialpedagogikk. Han har dominert norsk pedagogikk og lærerutdanning gjennom 1970-, 1980-, 1990- og 2000-tallet, og har gjennom fire tiår utdannet lærere, pedagoger, spesialpedagoger og forskere. Hans bøker har vært pensum på alle landets universiteter og lærerskoler. Edvard brenner for «læring for et verdig liv». Hver gang jeg er sammen med han så blir jeg mer reflektert og vis. Og jeg blir så veldig inspirert. Jeg tror det er måten han viser meg respekt på som gjør at jeg blir ekstra inspirert. I går fortalte han om et møte han hadde hatt med en rektor. Hun hadde hatt han som foreleser og samtalepartner for over 20 år siden. Hun takket han for den inspirasjon han hadde gitt henne. Hun hadde hatt stor glede av enkle verktøy som han hadde bevisstgjort henne og andre på. Spesielt det å håndhilse på elever og lærere, og se dem i øynene når hun gjorde det, hadde hatt stor effekt.

Neste samtale skal Edvard og jeg ha i februar, og da er agendaen: Skal vi skrive bok sammen om hvordan forsterke fremragende samfunnsbygging?

Tusen takk for den inspirasjon du gir Edvard! Og for den store rollemodell du er for meg og andre i forhold til det å vise respekt!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet