Meny
Meny

Kroppsspråk og indre dialog bestemmer følelser

Utdrag fra boka jeg nå leser – «Bli best med mental trening» av Erik Bertrand Larssen:

Selv er jeg litt lutrygget, men hvis jeg kjenner meg nedfor, passer jeg alltid på å rette ryggen ekstra og skyte frem brystkassa. Hjernen assosierer det å gå med kassa frem som noe staut, trygt og selvsikkert. Høres det rart ut? Tro meg, det hjelper.

Når du går med senkede skuldre og stirrer i asfalten, vil du automatisk følge deg litt mer nedfor. Hvis du danser bortover gata på vei til jobb, blir du glad! 

Jeg gjorde ham bevisst på at selvtillit ikke alltid henger sammen med handling og mestring, men med hva du tenker om deg selv.

Du skal kontrollere følelsene dine, og det gjør du med den indre dialogen. Følelsene påvirkes av alle sansene, og de påvirkes også av hva du tenker. Undersøkelser viser at en handling blir en vane når du har repetert den 13 ganger. I den fasen hvor du skal etablere den nye vanen, er det imidlertid helt avgjørende at du er bevisst på det du gjør.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Politidirektoratet