Meny
Meny

Gode minner

I ettermiddag besøkte jeg min mormor og morfar, som bor i Orkdal.

Mormor bor på aldershjemmet. Da jeg var liten elsket jeg å være sammen med henne. Jeg følte jeg var «alt» for henne husker jeg. Hun hadde en liten jobb som var å åpne grindene for kis-toget som gikk i skytteltrafikk på strekningen Thamshavn – Løkken. For meg var det utrolig artig å dele denne jobben med henne, og vi to hadde mange fine stunder sammen i «vakthuset» i Fannrem sentrum. Nå er mormor blitt over 90 år og det kan være utfordrende å kommunisere med henne, både fordi hun hører og oppfatter dårlig. Men da jeg spurte henne om hun husket stundene våre i «vakthuset» smilte hele ansiktet og hun la hånda si på hjertet… Det er godt å ha slike minner.

Morfar bor alene i huset i Blåsmoen, et par kilometer fra aldershjemmet. Veldig inspirerende å besøke han etterpå. Han blir 90 år på sin neste bursdag, men opptrer som en ungdom. Da jeg kom inn i stua holdt han på å klippe ut en dødsannonse. Med saks klippet han den ut så fint, og la den i en skuffe. «Jeg tar vare på dødsannonsene fordi det er så greit å ha dersom det blir diskusjon om når den og den personen døde.»

Jeg så at PC’n hans også sto på, og spurte om han brukte den mye. «Ja, jeg er på facebook hver dag, men minuset er at tiden da går så raskt, og at tiden så fort blir brukt opp på det fremfor andre ting.»

Da måtte jeg dra på smilebåndet til min snart 90 år gamle morfar…

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Politidirektoratet