Meny
Meny

Vinnerskaller verdsetter gode relasjoner!

Har nettopp lest utdrag fra boka «Norske vinnerskaller». Et av kjennetegnene til vinnerskaller er at de verdsetter gode relasjoner. Det innebærer bl.a. at vi kan føle oss akseptert og som en del av fellesskapet, samtidig som vi opplever at vi bestemmer over oss selv. I en trygg relasjon er det rom for åpen kommunikasjon og tydelig språk. Det verdsetter vinnerskallene, og oppfatter det ikke som kritikk, men som konstruktive bidrag.

Jeg har en opplevelse av at i dagens norske toppidrett er dette på et høyt nivå blant mange. Jeg blir så glad når jeg møter utøvere og ledere som er gode på dette og bygger slike kulturer. Det skaper gode opplevelser, og gir mersmak på både idrett og toppidrett. Men det er også lett å se mange potensielle verdensmestere med et stort utviklingspotensiale på dette området. De ser det kanskje ikke selv umiddelbart, men på sikt mister de mange både verdifulle treningskamerater og støtteapparat. Synd også når  det i enkelte særforbund ikke bygges kultur rundt dette. Relasjoner handler om å oppleve tilhørighet, og det er både  styret, administrativ ledelse, sportslig ledelse, de beste utøverne og andre aktive sitt ansvar…

Når det skapes utrygge relasjoner og ukulturer der mennesker ikke blir akseptert og ikke føler seg som en del av fellesskapet blir idretten kun en aktivitet, og ikke en fremragende opplevelse. Dette gjelder både breddeidretten og toppidretten. Gratulerer til de lederne, trenerne og utøverne som bidrar til slike opplevelser. Til de lederne, trenerne og utøverne som ikke bidrar til å skape slike opplevelser: Skjerp dere, eller slutt!

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging