Meny
Meny

Slått, men unner og beundrer!

I dag ble andre dag av Norgescup på skøyter arrangert i Stavanger. Jeg var spent i helga på hvordan det ville gå med løperne jeg er trener for. Fire av fem i Team MAKE it stilte til start i helga. Selv om det er fem måneder igjen av skøytesesongen ble helga en bekreftelse på at treningsopplegg og teknikkfokus har vært riktig. Tre av de beste 5000m-løperne (bl.a. Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen) er i Inzell på treningssamling. Men utover disse var det mulighet for å måle krefter med de andre. Og en av løperne i Team MAKE it, Aleksander Waagenes, smelte til med en kanonbra 5000m. 2.plass og kun slått av Hjallis sitt barnebarn, Fredrik van der Horst. Kjempeartig for hele laget vårt!!!

Men det som imponerte meg mest etter denne 5000-meteren var den 25-årige skøyteløperen fra Sandefjord, Tormod Bjørnetun Haugen.  Han deltok i fjor i flere World Cup på 5000m, og er i år en av de par utvalgte som er «hangaround» til elitegruppa. Han har lagt ned enormt med trening i år. Men i dag ble han ble slått av Horst og et par «juniorer» på sin spesialdistanse, 5000m. Sikkert surt for han, men etter løpet sier han med glimt i øyet: «svært så mange som skulle «pisse på meg» i dag da». Vi satt på samme kafebord på Sola flyplass i kveld og ventet på flyavgangene. Jeg blir fasinert over den sympatiske karen. Det virker som han er glad på Aleksander sine vegne. Han unner og beundrer andre, samtidig som han har enormt lyst til å lykkes selv. Tydelig at han har en lidenskap for skøytesporten og holder på med skøyter for moro skyld…

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging