Meny
Meny

«Nei, det er ikke meg det»

I helga arrangeres NM enkeltdistanser skøyter på Hamar. Jeg er her med teamet jeg trener. I kveld var vi, pluss tre andre utøvere, på Peppes og spiste middag – sju skøyteløpere i alderen 18-22 år og meg. Et par av gutta hadde gjort en morsom greie ved å skrive inn en veldig offensiv facebook status på Ole vedrørende helga. Jeg smilte godt da jeg hørte den ble lest opp. Statusen var godhjertet og det var bare positivt. Og den som lo høyest var Ole selv. Men etter noen minutter sier han at han vil ha den slettet. «Det er da en bra status det der Ole. Se hvor mange likes du får på den da:)» sier noen av oss andre. Men Ole er en tøffing. «Nei, det er ikke Ole Bjørnsmoen Næss dette» sier han med et smil. Og så blir statusen slettet.

Ole er en godgutt. Han er spesiell på en veldig positiv måte… Det er få jeg kjenner som er så inkluderende, gir andre likeverdsfølelse og gjør andre verdifulle som han. Han er dønn tilstede. Når jeg er sammen med Ole føler jeg meg svært betydningsfull. Han ser deg inn i øynene, han smiler og spør mye, han er oppriktig interessert og lyttende, han er engasjert, han har et positivt kroppsspråk, han tar folk på alvor og lar ingen mobiltelefon konkurrere med de andre som sitter rundt bordet. Det gir mersmak å spise middag med Ole… Han gir rom for at folk får være seg selv og er tolerant. Han snakker positivt om andre mennesker. Han er takknemlig, tillitsfull, og ser godheten i mennesket.

Ole er ikke på vårt team, men jeg håper så inderlig han lykkes godt i helga… Det vil glede meg langt inn i hjertet om skøytesportens naturbarn nr. 1 får det til å klaffe bedre enn noensinne. Lykke til Ole!!!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging