Meny
Meny

– MOT for meg er å tørre å være seg selv

– MOT for meg er å tørre å være seg selv, sier MOT-ambassadør Kjetil Jansrud. Vi tok en prat med alpintstjernen om livet, idretten og MOT.

1. Hvem har vært dine forbilder gjennom karrieren, og hvorfor?

Mine forbilder gjennom karrieren har naturlig nok vært Lasse Kjus og Kjetil andre Aamodt. De var store når jeg vokstre opp, og heldigvis fikk jeg noen år sammen med de på landslaget. Beklageligvis er de begge håpløse i fotball.

3. Hvilke valg har du tatt for å bli i verdenstoppen i alpint?

Legge fotballen vekk, sammen med mange andre idretter jeg bedrev på den tiden. Jeg har prioritert vekk å være med venner, og andre sosiale aktiviteter fra jeg startet på ungdomsskolen. MEN: Jeg har ikke følt at jeg har valgt bort noe.

Har alltid hatt mer lyst til å stå på ski enn noe annet, og da har jeg forsåvidt ikke tatt noen valg. Har bare hatt det morsomt.

4. Hvem har betydd mest for din utvikling som utøver?

Min pappa har trent meg siden jeg var liten og har betydd utrolig mye. Skylder også Mamma en stor takk.. Det er hun som har vasket treningsklærne mine, laget riktig mat til meg, og vært den som har tatt vare på resten av familien når vi har trent. Et lite tips til alle dere som leser: Sett pris på hva foreldrene dine gjør for deg. De er viktige for deg nå, men også hele livet ut. Takk de.

5. Hva er dine viktigste tips til unge idrettstalent som ønsker å lykkes?

Tren mye, og tren riktig. Det er umulig å trene for mye som ung, men det er viktig å ha det gøy samtidig. Ha troen på deg selv og det du gjør. Ikke vær redd for å konkurrere og ville vinne, men vær vennlig mot dine konkurrenter og behandle alle med respekt.

6. Hva er ditt største øyeblikk som idrettsutøver?

World Cup seieren i Kvitfjell 2012 foran familie og venner og resten av lokalmiljøet.

Kjetil_Jansrud_2009

7. Hva er MOT for deg?

MOT for meg er å tørre å være seg selv. MOT til å forsvare valgene du gjør. MOT til å velge det som er riktig for deg, selv om det kan være feil for andre. MOT til å bry seg om andre, og MOT til å være glad i familien og vennene rundt deg.

8. Hvorfor ble du MOT-ambassadør?

MOT er noe vi alle trenger, men som de færreste har. Det er viktig å ha fokus på dette i ung alder slik at vi alle kan gjøre vårt beste for oss selv, og andre.

9. Hvem er best i fotball, deg eller Aksel Lund Svindal?

Helt klart meg. Jeg har et dødelig venstreben.

Intervjuet har tidligere vært publisert i fotballbladet GOAL.

Se den herlige videoen alpintgutta laget på MOT til å glede-dagen:

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.