Meny
Meny

– MOT for meg er å tørre å være seg selv

– MOT for meg er å tørre å være seg selv, sier MOT-ambassadør Kjetil Jansrud. Vi tok en prat med alpintstjernen om livet, idretten og MOT.

1. Hvem har vært dine forbilder gjennom karrieren, og hvorfor?

Mine forbilder gjennom karrieren har naturlig nok vært Lasse Kjus og Kjetil andre Aamodt. De var store når jeg vokstre opp, og heldigvis fikk jeg noen år sammen med de på landslaget. Beklageligvis er de begge håpløse i fotball.

3. Hvilke valg har du tatt for å bli i verdenstoppen i alpint?

Legge fotballen vekk, sammen med mange andre idretter jeg bedrev på den tiden. Jeg har prioritert vekk å være med venner, og andre sosiale aktiviteter fra jeg startet på ungdomsskolen. MEN: Jeg har ikke følt at jeg har valgt bort noe.

Har alltid hatt mer lyst til å stå på ski enn noe annet, og da har jeg forsåvidt ikke tatt noen valg. Har bare hatt det morsomt.

4. Hvem har betydd mest for din utvikling som utøver?

Min pappa har trent meg siden jeg var liten og har betydd utrolig mye. Skylder også Mamma en stor takk.. Det er hun som har vasket treningsklærne mine, laget riktig mat til meg, og vært den som har tatt vare på resten av familien når vi har trent. Et lite tips til alle dere som leser: Sett pris på hva foreldrene dine gjør for deg. De er viktige for deg nå, men også hele livet ut. Takk de.

5. Hva er dine viktigste tips til unge idrettstalent som ønsker å lykkes?

Tren mye, og tren riktig. Det er umulig å trene for mye som ung, men det er viktig å ha det gøy samtidig. Ha troen på deg selv og det du gjør. Ikke vær redd for å konkurrere og ville vinne, men vær vennlig mot dine konkurrenter og behandle alle med respekt.

6. Hva er ditt største øyeblikk som idrettsutøver?

World Cup seieren i Kvitfjell 2012 foran familie og venner og resten av lokalmiljøet.

Kjetil_Jansrud_2009

7. Hva er MOT for deg?

MOT for meg er å tørre å være seg selv. MOT til å forsvare valgene du gjør. MOT til å velge det som er riktig for deg, selv om det kan være feil for andre. MOT til å bry seg om andre, og MOT til å være glad i familien og vennene rundt deg.

8. Hvorfor ble du MOT-ambassadør?

MOT er noe vi alle trenger, men som de færreste har. Det er viktig å ha fokus på dette i ung alder slik at vi alle kan gjøre vårt beste for oss selv, og andre.

9. Hvem er best i fotball, deg eller Aksel Lund Svindal?

Helt klart meg. Jeg har et dødelig venstreben.

Intervjuet har tidligere vært publisert i fotballbladet GOAL.

Se den herlige videoen alpintgutta laget på MOT til å glede-dagen:

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging