Meny
Meny

Knallimponert over ungdommene som tør å dele…

I dag ble Global Dignity Day arrangert. Det handler om verdighet. En av MOTs medarbeidere fortalte meg med glød om sitt besøk på en videregående skole. Spesielt èn historie hadde gjort inntrykk. En jente åpnet med å si at hennes historie handlet mye om de forventninger og det press som hun følte gjennom media, på skolen, på fritidsarenaen, fra voksne og også ungdom i mellom.  For henne utviklet det seg til store utfordringer, spiseforstyrrelser og depresjon i starten av ungdomsskolen. Men nå så hun på livet på en helt annen måte. Hennes budskap i dag til alle medelevene foran alle elevene på skolen var at det finnes hjelp i situasjoner som kan virke håpløse.

«Det kan hende hjelpen kommer fra en venn, fra familien eller kanskje også fra helt andre og uventede kanter. Det som skal til er at noen bryr seg og ser deg som den personen du er og disse «noen» finnes!»

H.K.H. Kronprins Haakon er en av tre initiativtakere til Global Dignity.  Ideen oppsto i møter om internasjonale utfordringer under World Economic Forum i Davos i 2006. Initiativtakerne så et potensiale i å bruke begrepet verdighet som en kilde til positiv endring og utvikling.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging