Meny
Meny

Blogger mot mobbing

– Jeg vet hvordan det er å stå på begge sidene, og konsekvensene av å gjøre begge deler. Det kommer ingenting positivt utav det, sier bloggeren Stian Paulsen om hvorfor han engasjerer seg mot mobbing.

Stian Paulsen er 17 år, og kommer fra Bergen. Gjennom bloggen sin har han engasjert seg i kampen mot mobbing.

1. Du skriver mye om mobbing på bloggen din. Hvorfor det?

– Mobbing er uten tvil et av de største sosiale problemene samfunnet står ovenfor disse dagene. Flere ungdommer, voksne og barn blir utsatt for det hver dag, enten det er på arbeidsplassen, skolen eller hjemme. Jeg har mye erfaring når det kommer til mobbing ettersom jeg både har mobbet og blitt mobbet. Jeg vet hvordan det er å stå på begge sidene, og konsekvensene av å gjøre begge deler, det kommer ingenting positivt utav det. Etter innleggene mine angående mobbing har utrolig mange henvendt seg til Facebook profilen min og fortalt sin historie, det er veldig trist og høre hva enkelte går igjennom. Dette motiverer meg til å hjelpe de med å promotere anti-mobbing, slik at færre kan bli utsatt for det samme både jeg, og flere andre har blitt utsatt for.

ufEzdQhmusCiKUS3lkttDCIS-EwCV6xFYsm5_qvL4J4

2. Hvordan kan vi stoppe mobbing?

– Mobbing er utrolig vanskelig å stoppe, ettersom det allerede skjer flere ganger daglig rundt om kring i verden. Vi har sett flere eksempler på mennesker som har tatt selvmord pga mobbing, og det bare fortsetter og fortsetter. Jeg tror nøkkelen til å stoppe mobbing ligger i flertallet. Vi er avhengig av at flertallet skal være mot mobbing, og at flertallet skal gripe inn. Et av mine budskap er å være det motsatte av en som står på sidelinjen og ser på. Tenk om det var deg som ble mobbet, ville ikke du likt om noen hoppet inn og stoppet det? Om bare en person hopper inn vil det iverksette en snøball effekt som gjør at flere andre hopper inn, og til slutt vil færre mobbe, da de forstår at flertallet er imot det.

 3. Hva legger du i å ha MOT til å bry seg?

Det jeg legger i å ha mot til å bry seg ligger veldig mye i svaret ovenfor, det å iverksette en snøballeffekt og kunne bidra til å stoppe mobbing. Enten det er lokalt, på verdensbasis eller i landet ditt. Det spiller ingen rolle hvor mye du gjør, så lenge du bidrar. Så lenge du griper inn når du observerer mobbing, har du allerede redusert sannsynligheten for at det skjer igjen.  Et annet eksempel på det å ha mot til å bry seg er å kunne si til vennene dine og folk rundt deg at du er i mot mobbing og at ikke bryr deg hva folk mener om det. Være selvstendig og stå for dine egne meninger. Promotere noe viktig!

Se Stians videointervju med Casey Heynes – gutten som hadde mot til å si fra:

4. Hva er ditt budskap til ungdom i Norge?

– Det er forsåvidt svart på ovenfor i de tidligere svarene, men om jeg kunne snakket med alle Norges ungdommer ville jeg nok bare sagt at de skulle prøve  å sette seg i mobbeofrene sine sko. De lever i en ond sirkel hvor ingenting de gjør er godt nok, hvor de er redd for å se seg i speilet eller praktisere noe fordi de ikke har tro i seg selv eller selvtilliten nok til å kunne ha et positivt selvbilde. Hvor de unngår skolen fordi de vil slippe kommentarer i garderoben før gymtimene, eller dropper matematikkprøven fordi de er nervøs for hva andre vil si om resultatet deres.

Bidra til å gjøre noen andre sitt liv bedre, hva om det hadde vært ditt eget? Motiver, engasjer, og ikke minst hjelp de! De har like mye rett som deg til å leve et godt liv, og om du kan bidra til at de skal ha en bedre hverdag, hvorfor ikke? Alle mennesker er nydelig på sin måte, ikke døm andre, – behandle de slik du vil behandlet tilbake!

Vil du gjøre som Stian og engasjere deg mot mobbing? Da kan du for eksempel tipse rektoren din om MOT!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging